• ALS kizárása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem, teljesen kizárja az ALS lehetőségét? Fasciculatio nincs, csak claudicatio, de az rendesen, továbbá csak motoros tüneteim vannak, sensoros semmi. Köszönettel. P.S.: ha ez így elegendő az ALS kizárására, akkor nem csináltatnék EMG-t, inkább tornáznék.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a ALS témában

        Kedves Kérdező! Az ALS betegség diagnózisához elsőrendű fontosságú a klinikai tünet,az izomgyengeség, sorvadás és a látható fasciculátió. A claudicatio alsó végtagi érszükletre utaló tünet is lehet. Az elektrophiziológiai vizsgálat során mind az EMG, mind az ENG vizsgálatot el kell végezni.Normális vezetési értékek mellett a betegség még fennállhat, mindenképpen vizsgáltassa ki magát,főleg lássa neurológus, aki jártas ennek a betegségnek a felismerésében. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2020. július 08., 17:59; Megválaszolva: 2020. július 09., 06:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: