ALS kizárása

ENG: Mko. alsó és felső végtagokon symmetricus norm. vezetési sebesség értékek. Perifériás idegi károsodás nem igazolható. Kérdezném, hogy e leletem, teljesen kizárja az ALS lehetőségét? Fasciculatio nincs, csak claudicatio, de az rendesen, továbbá csak motoros tüneteim vannak, sensoros semmi. Köszönettel. P.S.: ha ez így elegendő az ALS kizárására, akkor nem csináltatnék EMG-t, inkább tornáznék.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza ALS témában

Kedves Kérdező!

Az ALS betegség diagnózisához elsőrendű fontosságú a klinikai tünet,az izomgyengeség, sorvadás és a látható fasciculátió. A claudicatio alsó végtagi érszükletre utaló tünet is lehet. Az elektrophiziológiai vizsgálat során mind az EMG, mind az ENG vizsgálatot el kell végezni.Normális vezetési értékek mellett a betegség még fennállhat, mindenképpen vizsgáltassa ki magát,főleg lássa neurológus, aki jártas ennek a betegségnek a felismerésében.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. július 08., 17:59; Megválaszolva: 2020. július 09., 06:20
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...