• Elegendő volt a vizsgálat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Főorvos Úr! Megvolt ma az ENG vizsgálat. A vizsgáló főorvos úr szerint minden rendben van, szerinte a gerincemnél lehet egy kis sérv képződmény. Ő feleslegesnek tartja az EMG vizsgálatot, szerinte ez is elegendő, ha baj lenne, ez is mutatna már rá jeleket. Mivel Ön már sokat segített tanácsokkal, kérném véleményezze a leletemet. Ko.n.medianus és j.o. ulnaris motoros és sensoros vezetési paraméterei normálisak. Ko.n.peroneus motoros és sensoros vezetési viszonyai megtartottak. Ko. kissé szegényesebb peroneális F-hullám válaszok. Vélemény: enyhe, L4-5 radicularis laesio gyanuja felmerül. Neurphatiára, compressióra utaló ENG eltérések jelenleg nem láthatók. Megnyugodhatok végre az ALS-sel kapcsolatban? A főorvos szerint szorongás az oka, és ajánlott szorongásgátlót és vitamin kúrát. mellékletben küldöm a lelet másolatát. köszönöm.

        Dr. Fehér Gergely válasza a ALS témában

        Kedves Kérdező! A lelet alapján bizonytalan eltérések láthatóak, egyértelműen kórosat nem észlelek. A többit célszerű gondozó orvosával egyeztetni. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. január 08., 19:31; Megválaszolva: 2020. január 09., 08:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: