Kopás, meszesedés, fájdalom.. mit tegyek?

Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni! Körülbelül 3 éve kezdődött nálam ez a probléma. Először csak a talpam fájt, aztán ez a fájdalom átment a vádlimra is. Ma már a talpam nem fáj, viszont a comb külső fele, illetve a bal forgóm elviselhetetlenül fáj. Hidegen égő érzésem van, valószínűleg a kopás miatt. Röntgen során kiderült, hogy a gerincemen "csúcsosodás" van, meszesedés miatt. Műhelyben dolgozom asztalosként, fizikai munkát végzek nap mint nap. Sokat emelek. Ritkán szapora szívverésem van, ezzel még nem fordultam orvoshoz. Ideggyógyászaton voltam Nagyatádon. Szinte kizavart az orvos. A voltaren retardot írta fel, ezt viszont a gyomrom nem bírja. Rettentően fáj tőle, nem tudtam szedni. ZALDIAR gyógyszert szedem fájdalomcsillapításra, már minden nap. Elözőleg naponta felet szedtem, de már nem veszi ki a fájdalmat, így már egészet kell bevennem. Évente egyszer elmegyek laborvizsgálatra, ott derült ki, hogy magas a koleszterinem és a cukorbetegség is. Amit tudunk: 1964.12.18-án születtem. 1973-ban (9 évesen) hasi sérv műtétem volt. 1995-ben hasnyálmirigy műtétem volt. (hasnyálmirigy csonkolás) 2014-ben vastagbél polipomat műtötték le. 2015-ben a térdemen levált a porc, azzal műtöttek, illetve a szemem lévő kúszóhártyát szedték le. Gyógyszerre nem vagyok érzékeny tudomásom szerint. 2-es típusú diabéteszem alakult ki, ez 2014-ben derült ki. (Gyógyszert nem szedek, csak diétát tartok.) Ezeket a gyógyszereket szedem: KREON 3x1 (reggel, délben, este) (hasnyálmirigyre szedem, Pécsen írták fel) ASTRIX 1x1 (reggel) (vérhigító, háziorvos írta fel) ROXERA 1x1 (este) (koleszterincsökkentő) APO-FAMOTIDIN 1x1 (este) (gyomorsavamra szedem) illetve már két éve folyamatosan a ZALDIAR 1x1 (előzőleg felet szedtem, de már nem veszi ki a fájdalmat) A kérdésem az lenne, hogy hová/kihez forduljak ezzel a problémával/fájdalommal. Illetve a tanácsára lenne szükségem, mit ajánl. Milyen vizsgálatokra kellene elmennem? Mit kellene tennem annak érdekében, hogy a fájdalom legalább csillapodjon?

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A bal csípőbe, és a comb külső részébe sugárzó fájdalom leggyakoribb oka a csípőízület kopása.Ez egyszerű rtg. felvétellel tisztázható lenne. Mint írja a gerincéről is készült rtg. felvétel, ahol gerincferdülést és meszesedést állapítottak meg.

Mindenképpen szükséges az ágyéki gerinc MRI vizsgálata is, mert az elváltozás pontos okát csak ilyen módon lehet megállapítani.

Mindkét esetben, súlyos panaszok esetén műtéti megoldás jön szóba, hiszen Ön még nagyon fiatal ember. Arendszeres fájdalomcsillapító szedés csak tüneti kezelés, a fájdalom okát kell megszüntetni.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2016. március 09., 21:50; Megválaszolva: 2016. március 10., 06:49
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mri lelet (Dva gyanú )
Végtag gyengeség és fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Postcovid tünetekkel mentem el neurológiára, mert tavaly covid betegségem alatt elkezdtek fájni és gyengülni a végtagjaim...
Gáttáji fájdalom járás közben
Kedves Doktornő, Kb. 1-2 hónapja tapasztalok járás közben megjelenő fájdalmat valahol medencefenék tájon / gáttájon / hüvelytől oldalra....
Ideggyulladás vagy más izületi...
Tisztelt Doktor Nő! Elnézést kérek de szeretném tudni hogy mi okozhatja ezt a betegséget? A napokban voltam lázas beteg, és szerda óta a jobb oldali...
Neuropátia vagy mi lehet ez?
Tisztelt Doktornő! kb 6 hete fura fej és fogfájásra (inkább fogínyzsibbadásra) figyeltem fel, ami egész nap velem volt. A fejfájás hátulról az...