Mri lelet (Dva gyanú )

Tisztelt Dr.Úr! A kérdésem az lenne hogy 1 hónapja tapasztalok a látásomban problémákat mintha nem olyan élesen látnék mint régen. Szemész látott már több is azt mondták a szememmel minden oké, fül orr gégésznél is voltam, neurológusnál is,nagy labor és társai mindent rendbe találtak. De 2 napja elmentem egy koponya mri re ami a következőt tartalmazza: Natívan T1 súlyozott sagittalis síkú, T2 súlyozott, SWI és DWI axialis síkú, valamint coronalis síkú FLAIR felvételeket készítettünk. Az intra - és extracerebralis liquorterek normális tágasságúak. Az agyállományban kórjelző értékű jeleltérés nem ábrázolódott. A diffuziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. Az SWI sorozaton a bal kisagy féltekében egy kb. 2,2 cm hosszú, ferde a-p lefutású markánsabb érképlet követhető, mely részben elágazó. A kisagyi tonsillák mélyebben állnak, elérik, de érdemben nem haladják meg a foramen magnum vonalát. A bal sinus maxillaris alsó fala mentén egy 9 mm-es kerekded, ívelt szélű magas jeladású képlet látszik. A többi melléküreg eltérést nem mutat. A pyramis csontok légtartóak. Vélemény: A bal kisagy féltekében atípusos vénás érképlet jele látszik az SWI sorozaton, mely DVA lehetőségét veti fel. Kiegészítő kontrasztos vizsgálat elvégzése javasolt. Cysta sin. max. l.s. Panaszaim fülzúgás koncentrációs zavar szem szárazság szédülés fejfájás.Hétfőn megyek nyaki ultrahangra illetve ér festését.de lehetséges hogy állkapocs problémám is van mivel a jobb oldali rágó izmom feszül és húzódik a jobb oldali fejemnél beszédre is erősödik . Eléggé megvagyok ijedve mivel a leletet sem tudom teljesen értelmezni és ezeket a tüneteimet sem annyira. Köszönöm előre is!

Dr. Fehér Gergely válasza fájdalom témában

Kedves Kérdező!

A koponya MR-en érdemi eltérés nincs, a leírt DVA egy vénás fejlődési variáns, mikor is a véna nem egyenesen folytatódik, hanem seprűszerűen elágazik. Ez alkati dolog, klinikai jelentősége nincs, vérzést, panaszokat nem okoz. Az Ön által leírt panaszok elég diffúzak, továbbá az eddigi negatív vizsgálatok tükrében neurológiai teendőt, okot első körben nem látok.

Üdvözlettel:

Dr. Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2022. május 15., 13:45; Megválaszolva: 2022. május 16., 12:50
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Végtag gyengeség és fájdalom
Tisztelt Doktor Úr! Postcovid tünetekkel mentem el neurológiára, mert tavaly covid betegségem alatt elkezdtek fájni és gyengülni a végtagjaim...
Gáttáji fájdalom járás közben
Kedves Doktornő, Kb. 1-2 hónapja tapasztalok járás közben megjelenő fájdalmat valahol medencefenék tájon / gáttájon / hüvelytől oldalra....
Ideggyulladás vagy más izületi...
Tisztelt Doktor Nő! Elnézést kérek de szeretném tudni hogy mi okozhatja ezt a betegséget? A napokban voltam lázas beteg, és szerda óta a jobb oldali...
Neuropátia vagy mi lehet ez?
Tisztelt Doktornő! kb 6 hete fura fej és fogfájásra (inkább fogínyzsibbadásra) figyeltem fel, ami egész nap velem volt. A fejfájás hátulról az...
Kopás, meszesedés, fájdalom.. mit...
Üdvözlöm! A segítségét szeretném kérni! Körülbelül 3 éve kezdődött nálam ez a probléma. Először csak a talpam fájt, aztán ez a...