kisfiam fejkörfogatának rohamos növekedése

tisztelt doktornő! azzal a szándékkal fordulok Önhöz hogy hátha tudna nekem segíteni. kisfiamon 9 hónapos korában agyi ultrahangot végeztek. a lelet a következő Kissé tágabb oldalkamrák, corona metszetben az elülső szarvak 9, 1 mm ill. 9, 8 mm szélesek. A bal oldali plexus chorioideus kettős kontorú. Sagitalis metszetben a bal oldalkamra elülső szarva 8mm teste 6, 2 mm occipitalis szarva 18, 3 mm széles. tud.diagn. egyéb hydrocephalus azóta nagyon sok vizsgálaton vettünk részt de senki nem mond érdemi diagnózist. pedig tudom hogy valami nincs rendben a kisfiammal. most 2, 5 éves és 55 cm a fejkörfogata.nem beszél egyáltalán nem szobatiszta és nem eszik magától. egyszerűen semmi nem érdekli szemkontaktus se mindig van. csak dünnyög. legyen szíves segítsen nekem értelmezni a leletet és esetleg tanácsot adni hogy milyen vizsgálatokat kérjek még neki. előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza hydrocephalus témában

tisztelt szülő!

egy 2, 5 éves egészséges kisfiú még nem szobatiszta, általában nem beszél. A figyelemzavar és a szemkontaktus hánya viszon aggasztó. Gondolom, a hydrocephalus miatt gondozzas neurológus és/vagy idegsebész. Ha nem, feltétlenül keressen fel egy neurológust.

Ha viszont gondozzák, akkor kérjen beutalót a korais fejlesztőbe, ahol segíteni fognak. Az MR leletén hydrocepahalus a diagnózisa, ez vízfejüséget jelent, és csecsemőkorban jól kezelhető, valamint a gyermek gyógytornász és gyógypedagógus segítségével a gyermek ügyesen fejlődik. De az MR diagnózis nem jelent automatikus klinikai diagnózist.

Önnek nem kell vizsgálatokat kérni, mert ezzel csak kínozza a gyermekét, és a felesleges, a laikus szülő által kikényzserített vizsgálattól a gyermek nem lesz figyelmesebb...

beszélje meg a fenti kérdéseit gyermeke neurológusával, kérjen nyílt és őszinte tájékoztaást és kérdezzen rá a prognózisra. A nyilt kérdésekre a kezelőorvos nyiltan válaszol majd. És tudja meg a gyermekorvosától, milyen feljlesztési lehetőségek érhetőek eé Önök számára.

Örömteli, derűs kisgyermekéveket kívánunk ÖNÖKNEK.

Kérdés: 2016. január 13., 10:47; Megválaszolva: 2016. január 13., 23:48
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
EEG véleményezés
Tisztelt Doktor Úr! Egy EEG vizsgálat kiértékelésénél figyelembe szokták venni a beteg anamnézisét?
Agyi zavar? - MR lelet
Epilepszia
Agyi zavar?
Mi lehet a gyakori izomrángás és...