Ismeretlen betegség

Tisztelt Doktor Nő! Egy nagyon kedves barátom problémájával fordulok Önhöz, aki 1 hónapja a Zalaegerszegi Kórház neurológiai osztályán fekszik, és még mindig nem sikerült diagnoszizálni a betegségét.Panaszai kb.1 hónapja kezdődtek a 42 éves fiatalembernek, hasi diszkomfort érzettel, emésztőrendszeri panaszokkal, és a vizelet 1 teljes napig tartó híányával.Ekkor SBO-ra került, ahol megvizsgálták, bekatéterezték és antibiotikumos kezeléssel hazaengedték, mivel a labor és egyéb vizsgálatok eltérést nem mutattak.2 nap múlva kivették a katétert ultrahangozták, hólyagtükrözték, nem találtak semmit, de a vizelet továbbra se indul. A beteg lábai zsibbadnak, kettös látása van, remeg, és ekkor már a bőre érzékeny és fáj. Mivelet a vizelet továbbra se jelentkezett ezért kórházba került, minden létező vizsgálatot elvégeztek: CT, MR, UH mikró labor, tükrőzés, mellkas RTG minden negativ.Botulizmusra is tesztelték: negativ, lumbálás negativ.Továbbra is katéterrel él, ágyék és comb tájékon zsibbad, érzéketlen vizelési ingre nincs, székrekedés van.Pszichésen megtört, a kórházi tehetetlenség és a diagnózis híánya megviseli.Segíteni szeretnénk neki, mint ahogy eddig is tettük, minden létező betegséget könyvet átolvastam, nagyon sok kedves orvos ismerősömmel konzultáltam, de nincs válasz. A fatalember roma származásu, dolgos, gondos családapa.Egy hihetetlen szerény és odaadó ember.Kérem Önt, adjon tanácsot nekem, mit tehetünk, vagy esetleg vajon milyen betegség lehet a panaszok hátterében. Köszönettel: Csöndörné Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza hólyagbénulás témában

Kedves Kérdező!

Miután nem a saját problémájáról, hanem a barátjáról kérdez, fel kell tételezzem, hogy nem tud mindent a betegségéről.Biztos vagyok abban, hogy a zalaegerszegi orvosok mindent megtettek azért, hogy a probléma okát feltárják, és barátját meggyógyítsák.Ennek a folyamatnak az ismerete nélkül nehéz véleményt alkotni.Jó lenne tudni, milyen gyógyszert kapott az illető, kisérleti jelleggel parkinson kór ellen, ha ugyanakkor nem szenved ebben a betegségben? Józan ésszel azt gondolom, ha nem találtak semmit a tünet hátterében, akor a katétert mégiscsak szakszerűen, kellő gondosság mellett meg kellene próbálni eltávolítani, hogy a hólyag normális működése helyreálljon.

Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. augusztus 19., 12:19; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 08:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nolicin mellékhatása
Fülcsengés
Agydaganat ?
Agyi MRI eredmény illetve fülzúgás
Lábfájdalom,alvászavar.