Két éve fáj a lábam terhelésre, mitől fájhat?

Tisztelt Doktornő! 2 éve terhelésre fáj a bal alsó lábszáram a külső oldalon a térdtől 1 tenyérnyire. Ha leülők pihentetem ez elmúlik. Sok vizsgálaton voltam már. Mindenki azt mondja hogy nem csoda ennyi probléma mellett hogy fáj a lábam, derékból indul a fájdalom. Ha igazuk van miért fáj a lábam masszírozáskor? Nem használt se 3 hét rehab szanatóriumi kezelés, se gyógytorna, iszappakolás. Érszűkület nincs mert arra is vizsgáltak. Azt mondták fogyni kell, meg mozogni, de nem tudok, mert 20 perc után fáj a lábam, kb 2 km séta után szintén.Kihez forduljak panaszommal mert a mozgásban is korlátoz a fájdalom sőt a hangulatomra is kihat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza peroneus alagút szindroma témában

Kedves Kérdező!

Sajnos az MRI lelete az adminisztrációs felületen nem olvasható, ezt a kérdéséhez kellett volna beírnia. Mindenesetre lehet, hogy a fájdalom ágyéki gerinc porckorong sérüléséből adódik, de valószínűbb, hogy úgynevezett peroneus alagút szindróma áll fenn.Ez a peroneus ideg a térd külső oldalán a szárkapocs csont körüli lefutása során nyomás alá kerülhet, ez váltja ki a fájdalmat.Ha a mozgás, fogyás nem segít, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, végső esetben az ideg sebészi úton történő felszabadítása megoldhatja a problémát.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2015. március 18., 21:37; Megválaszolva: 2015. március 20., 06:58
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Peroneus alagút szindróma
Üdvözletem! Több mint egy éve Peroneus alagút szindrómám van. (térd alatt) Ennyi idő elteltével okozhatott e maradandó problémát? Hogyan...
Gerincsérv és vizelési furcsaságok
Klinikailag izolált syndroma?
Mini infarktus
Ön szerint ez probléma lehet vagy...