Mit tegyünk?

Kedves Doktornő! Tavaly októberben az öcsémnél (15 éves) súlyos tudatzavar bizarr téveszmék, hasmenés, émelygés, és 24 órából olykor 18 órát végigalszik. Ezek a tünetek egy hétig tartanak, majd két hét normális állapot (jóllét) következik majd megint visszaesik. Csináltak akkor CT és MR vizsgálatot. Az előzőnek negatív lett az eredménye az MR-en voltak kisebb eltérések, a Doktornőnk azt mondta akkor, hogy az vélhetően a gyulladt területeket mutatja. A gerincfolyadák és a vérkép negatív. Az agyhullám vizsgálat sem mutatott lényeges elváltozást. A doktornőnk, október óta nem tesz semmit, azon kívül, hogy egy vagon vitamint szedet az öcsémmel. Készült januárban egy ujabb több szeletes MR felvétel, annak márc.16-án lesz meg eredménye. Október óta az ötödik rosszulléten megy keresztül a testvéren, most visszahívta befekvésre a doktornőnk, és MEDROLT ad neki, mert autoimmun encefalitisra gyanakszik. Meg sem várta a következő MR eredményt. De a legfontosabb, hogy miért nem kezdte már el az első labor eredmények után a szteroidost kezelést, ha eddig is CSAK GYANAKODOTT. Tudom mik a medrol mellékhatásai, és honnan fogom tudni hogy mellékhatások jelentkeznek -e majd a testvéremnél, mikor egyes tünetei ugyan azok mint a medrol mellékhatásai. Nagyon kétségbe vagyunk esve. Elvileg Budapesten az egyik legjobb református gyermekkórházban vagyunk, mert több orvos ismerősünk ezt ajánlotta. De az az érzésünk, hogy nem vagyunk jó helyen nem jó orvosnál. ÉS mi van akkor ha téves a doktornő gyanakvása és feleslegesen kap medrolt. Kérem doktornő, ha esetleg tudna ajánlani alternatívát, tanácsot adni, másik orvost, vagy bármit küldjön nekem egy emailt. A címem: [email protected] Bármilyen tanácsot, iránymutatást megköszönnék. Köszönöm figyelmét, megértését, segítségét. Tisztelettel: T.Zsanett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza autoimmun encephalitis témában

Tisztelt Érdeklődő!

én is a Bethesda kórház Neurológiai Osztályán tanultam, életem végéig hálás leszek érte, azóta is abból élek, amit ott tanultam. Ők a legjobbak.

Megértem, hogy elkeseredett, mert bizony nagy lehet a baj, de sehol a világon nem tudnák jobban kezelni.

Minden egyes orvosi döntést megfontolunk. Az orvostudomány nem egzakt tudomány, nincs kész kezelési előírás, nem elég sokat tudni, gondolkodni kell, de néha sajnos ez sem elég...

A Medrol szövődményeit biztosan Öntől jobban ismerjük, hiszen nem csak olvasunk róla, hanem a mindennapokban használjuk...

Nincs alternatíva. HIT van és BIZALOM.

Gyógyulást kívánok a testvérének és erőt, kitartást, türelmet a családnak. De elsősorban hitet és bizalmat.

Kérdés: 2015. február 27., 14:33; Megválaszolva: 2015. február 27., 18:19
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR és MRA vizsgálat...
Ez lehetséges nyelvsorvadás?
Jelezhetnek ezek valami komolyabb...
Lovas baleset után visszamaradt...