• Baclofennellékhatása

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Weborvos! Fiam autóbalesetben súlyos koponyasérülést szenvedett. Ennek már fél éve. Az egyik kórház rehabilitációs osztályán fekszik. Beszélni. mozogni nem tud, gyomorszondán keresztül táplálkozik, állandó katétere van. Ráadásul egy csúnya felfekvése is. De figyel ránk, időnként szemkontaktussal kommunikálni lehet vele. A fő gondom az, hogy hónapokkal ezelőtt már sokkal többre volt képes. Szavakat mondott ki, végtagjai sokkal jobban mozogtak. Megpróbált flakont a szájához emelni stb. Most le van lassulva, tompulva, levert, szája nyitott szájjal veszi a levegőt. Végtagjai izomgörcsben vannak, de kimozgatható tornával. Erre Baclofent, és Mydetont/? / szed. Kezelőorvosát már kértem, hogy váltson gyógyszert, biztosan létezik még erre a problémára másfajta is. Nekem az a gyanúm, hogy ezeknek, főleg a Baclofennek a mellékhatása lehet a tompultsága. Ráadásul ebben megerősített egy másik beteg, aki szintén szedte, de el tudta mondani ezt a problémát. Kérdésem az, hogy mi a véleménye erről, illetve milyen gyógyszerrel helyettesíthető? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kerekes Éva válasza a izomrelaxáns témában

        Tisztelt Érdeklődő! Nem tartom valószinünek, hogy a panaszolt állapotrosszabbodás a Baclofen mellékhatása. Inkább a fekvés által kialakult szövödmények egyik tünete lehet. A Baclofen nagyobb adagban inkább hallucinációkat szokott okozni.Sajnos a Baclofenhez hasonló izomlazító gyakorlatilag nincs a piacon ( vannak még a Mydetonon kívül Myoflexin és Sirdalud, de agyi eredetű izomerevség esetében ezek nem hatékonyak). Bizzon fia orvosában, biztosan nem akar neki rosszat, de azt megkérdezheti, hogy segíthet-e valamiben.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 03., 21:26; Megválaszolva: 2012. március 06., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés