• Kézremegés, fejfájás és miegymás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő / Doktor úr! A panaszom igazából már körülbelül 15-16 éves korom óta fennáll. Állandó a kézremegésem, vannak napok mikor viszonylag normálisnak mondható, de van, amikor olyan erősen remeg, hogy a levest nem tudom kanalazni, mert mire a számhoz érek, már nincs a kanálban semmi. Egy bögre teát sem tudok ilyenkor felemelni, mert rögtön kimenne. Ez a tünet igazából az utóbbi 3-4 hónapban kezdett egyre erősödni. A feledékenységem is egyre rosszabb. Eddig elintéztük szeleburdisággal, de mostanra már igen zavaró. A levesből alap dolgokat hagyok ki, amit el akarok végezni, azt elfelejtem majd úgy emlékszem, hogy megcsináltam.... Pedig most vizsgaidőszak vége van, így még stresszesnek sem mondhatóak napjaim. És körülbelül 14 éves korom óta elég változatos fejfájással szenvedek. Régen frontérzékeny voltam, mostanság már nem mindig fáj az időjárásváltazással a fejem, de ha fáj, akkor van, hogy egy hétig is fáj. Igen erősen is szokott, ilyenkor csak a cataflam tud segíteni (van, mikor csak nehezen). Tudom, hogy ez nagyon erős, így egy levelet beosztva 1, 5 év alatt fogyasztottam el. Az utolsókkal már nagyon spóroltam. A kevésbé erős fejfájáshoz panadol extrát szoktam szedni. Kérdésem az lenne, hogy ezekkel a tünetekkel lehet-e valamit kezdeni? Vagy átlagosnak mondhatóak? A kézremegés már nagyon zavar, van rá valamilyen szer vagy gyógytea...? Kihez fordulhatok? Háziorvos tud segíteni? Válaszát és segítségét köszönöm! Üdvözlettel: Johi

        WEBBeteg szakértő válasza a kézremegés témában

        Kedves Kérdező! A kézremegése leginkább az úgynevezett esszenciális tremornak felel meg, mely egy olyan remegéssel járó betegség, melyet feszültség, stressz provokálhat. Ehhez azonban feledékenység nem szokott tartozni, hacsak nem rakódik rá hangulati zavar, mely okozhat feledékenységet. Parkinson kórnak is van ilyen fiatalon kezdődő formája, de ez ritka. Ahhoz, hogy meg lehessen mondani, hogy milyen típusú a remegése, ahhoz neurológiai vizsgálatra van szükség. A fejfájása nagy valószínűséggel egyrészről migraine, másrészről úgynevezett tenziós fejfájás, ez utóbbi leggyakrabban stresszhez, feszültséghez kapcsolódik. Kérje kezelőorvosa segítségét abban, hogy eljusson egy neurológiai szakrendelésre.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 06., 13:07; Megválaszolva: 2012. február 15., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: