• Flabélos vagy speedfitness

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor úr/hölgy! Gerinc műtét után (cysta eltávolitás az ágyéki szakaszon) lehet-e flabélos gépen, vagy speedfitness gépen edzeni az izmok erősítése miatt. Melyik a jobb, ha lehet ? Sajnos úszni nem tudok, ülőmunkát végzek, időhiányban is szenvedek, na meg kissé lusta is vagyok ezért érdekel a két fenti izom megmozgató mozgásforma. A műtét utáni kényszerpihenő miatt az izmaim eléggé leépültek valami gyors megoldást keresek. Előre is köszönöm a válaszukat.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a speedfitness, gerincműtét témában

        Pontos válaszért forduljon operáló orvosához. A megfelelő válaszhoz ismerni kellene a műtét óta eltelt időt, a csigolyák szerkezetét, csonttartalmát, és az anatómiai viszonyokat. Ezek együttese adja meg, hogy mikortól, milyen intenzitással és milyen jellegű mozgás végezhető. Attól még, hogy nem tud úszni nyugodtan mehet vízbe és tornáztathatja a gerinc melletti izmokat. A gyakorlatokról kérje ki gyógytornász tanácsát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 20., 18:07; Megválaszolva: 2011. október 21., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
      • Infografika és videó
      • Hirdetés