Nyakcsigolya okozná?

Tisztelt Doktornö! Már régóta gerincfájdalmakkal küzdök, amik hol elmúlnak, hol visszatérnek.Ebben az évben már többször megtörtént pl.autóban ülés közben, hogy elkezdett fájni a derekam, de föleg feszíteni a nyakam, egészen a tarkó alatti bemenetnél. Aztán úgy érzödik mintha felsugározna a fejem hátsó részébe, nyomja, csípö érzés szintén, amely mindig változoan egész két oldalra majd a fejtetöre is átmegy.Ilyenkor olyn érzésem is van mintha rosszul lennék, pillanatnyi szédelgés, fura érzés, hányinger féle jönne rám.Nem rég voltam csontkovácsnál, aki már régebben is segített, de most 1 hétig jobb volt, aztán újra intenzívebben visszatértek a dolgok.Szinte a víz is kiver belé, ilyenkor pánik kerít hatalmába. Azt érzem mintha az egész nyakam feszítene..ilyenkor átjár a félelem, hogy az agyammal van valami. Amúgy a házi munkát meg tudom csinálni, csak már elore rettegek, mikor tör rám. Most pillanatnyilag mintha mozgásra millo kis tüt szurnának a fejembe. A körzeti már többször mondta be van keményedve ott minden.Van, hogy a vállamig is kisugárzik, a fülem, fejem fáj bele, amikor feszít kellemetlen, akkor zavar a kinti erös napfény is.Cukorra szedek Galvust, vérnyomásra Garvetigammát, s a gasztroenterologus tanácsára merthogy volt valami a székletemben, 16 napig Flukolont, amiböl még csak 6 szemet szedtem be.Szedek mellé Probiofix -et is. Amikor a Flukolont váltottam ki, a patikában megjegyezték, nem jó párosítás a 2 gyogyszerem mellé mert erös.De szerintem az ilyen fejfájást nem okoz. Mintha belul ahogy mozgatom ugy fájna a fejm is. Annyira le lenne blokkolva? Kérem a tanácsát mit csináljak.Ortopédiára idöpontom 15-én van, szerintem az is csk simán gyogyszert fog kiirni. Még az sem biztos, hogy megrontgenez.Nem hanyagolodik el igy valami sulyosabb betegség? Köszöö, a gyors választ.

Dr. Bogdán Aurél válasza nyakfájdalom témában

Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Panaszai összetettek, lehetnek központi idegrendszeri eredetűek és mozgásszervi eredetűek is. Az ortopédiai vizsgálat jó, de szükséges lenne mellé ideggyógyászati vagy idegsebészeti szakvizsgálatra is. A kettő eredményeképpen születhet meg a pontos diagnózis.

Kérdés: 2011. szeptember 12., 12:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 09:50
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
nyaki fájdalom
Tisztelt doktor úr! Problémám kb. egy éve kezdődött mikor terhes voltam.Többször éreztem nyaki izom fájdalmat, de csak a nyakam bal felén.Néha...
Nyak fájás
Kedves dr úr! Minden előzmeny nelkul ma arra ebredtem nem tudom a nyakam megemelni nehezen fordul es faj a fejem ma nincs sehol rendeles kis varosba lakom...
nyakfájás
Tisztelt Szakértő! Egy egy hete tartó problémában szeretném a tanácsát kérni. Sajnos a háziorvosom ezen a héten szabadságon van, így nem tudtam...
Nyaki fájdalom
Már 2010 december óta fáj a nyakam, ebből is a nyaki csigolyáknál érzem a fájdalmat.Röntgen nem mutatott semmit, a masszázs szinte semmit nem...
Nyakfájás
Kedves Doktornő! A problémám úgy 1, 5-2 éve kezdődött, mikor diplomakészítés miatt fél évig intenzíven a laptomon előtt ültem. De mivel ez a...