nyakfájás

Tisztelt Szakértő! Egy egy hete tartó problémában szeretném a tanácsát kérni. Sajnos a háziorvosom ezen a héten szabadságon van, így nem tudtam hozzáfordulni. Nagyjából egy héttel ezelőtt elkezdett erősen fájni a nyakam (olyan, mintha húzódna, feszülne) , ha elfordítottam - akár balra, akár jobbra. Aztán ezt a jellegű fájdalmat már akkor is éreztem, mikor hátradöntöttem a nyakamat. Először azt hittem, hogy csak elaludtam a nyakamat, de a fájdalom áttért égő, tépő érzésbe. Páran rákérdeztek nálam, hogy nem-e esetleg megfázott és aztán eszembe jutott a klíma, amit még a nyár elején vettük. A nagy melegben gyakorlatilag folyamatosan ment és egyéb okok miatt nekem a klímás szobában kellett aludnom, így én is arra kezdtem gyanakodni, hogy nem-e esetleg megfázott. A héten vettünk Perskindolt, ami valamilyen szinten enyhítette a fájdalmat: tudom balra-jobbra fordítani a nyakamat (időnként még fáj egy kicsit, de már nem olyan erősen, mint előtte) , viszont mikor a nyakamat hátradöntöm még nagyon erősen fáj - gyakorlatilag alig bírom hátradöntve megtartani a fejemet a fájdalomtól. A Perskindolhoz vettük a mai nap folyamán egy masszázsolajat - szintén Perskindolt -, amivel a párom átmasszírozza a nyakamat, hátamat. A használat után teljesen rendben van a nyakam, de sajnos ahogy elmúlik a hatása, egyből ismét fájni kezd a szokásos mozdulatokra. Azt is meg kell jegyeznem, hogy a fájdalom során néha olyan, mintha nem is izomzat fájna, hanem az egyik nyakcsigolyám. Orvoshoz mindenképp elmennék, csak nem tudom, hogy kihez forduljak, merthogy nehezen tudom eldönteni, hogy ez izom v. nyakcsigolya fájdalom. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a jellegű problémával kihez fordulhatnék (csontkovács, reumatológus stb.) , illetve Ön szerint ez mi lehet? Megfázás v. valami egyéb más nyakcsigolya probléma? Mit tudnék tenni annak érdekében, hogy ez mielőbb elmúljon? Más egyéb tünetem egyébként nincsen. A válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Betty

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza nyakfájdalom témában

Kedves Betty! Reumatológiai vizsgálat javasolható, a panasz oka a vizsgálattal lesz meghatározható, valamint a kezelés is. Háziorvosi beutaló szükséges. A háziorvos is tud néhány vizsgálatot végezni, és ennek alapján kezelést javasolni. (a helyettes is) Jobbulást kívánok!

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2015. augusztus 24., 20:49; Megválaszolva: 2015. augusztus 25., 20:03
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Csigolya roppanás ,csont ritkulás
Keresztszalag (15)
Bokasérülés: Mit jelent?
Bokaduzzanat
MRI lelet SCHMOLR csomok