Hirdetés
      • Vérkép eredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A barátom vérképének néhány adatai, melyek nagyon eltértek a megengedett értéktől: RDW: 20,51, S-KREA: 47,8 mol/l, S-CRP 62,9 mg/l. Az utóbbi időben többször eldagadt a lába (bokától a térdig) és a kézfej egészen a könyékig. Időnként felváltva (kéz-láb) ez megismétlődött... Hol lehet a baj? Köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a kéz és lábdagadás témában

        Tisztelt KÉrdező! A CRP a gyulladásos fehérje értéke magasabb, mely a szervezetben valamilyen fertőzést, vagy egyéb gyulladást jelez. Ennek a forrását kellene megtalálni, hogy mi okozza. A dagadás lehet ízületi gyulladás, de lehet lymphoedema, azaz a bőr alatti szövetekben vízfelhalmozódás. Ez lehet vesebetegség, vagy szívbetegség jele is. Menjen el egy belgyógyászati rendelésre, ahol a továbi alapvető vizsgálatokat, pl. hasi Uh elvégzik, és kiderítik a duzzanat okát.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 02., 21:09; Megválaszolva: 2011. május 03., 20:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés