• Izomsérülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Pár napja részleges izomszakadásom lett a vádlimban. Pihentetem, fáslizom és kapok Clexane injekciót, de vannak félelmeim a trombózistól. Már volt egy tüdőembóliám, amit császármetszés közben kaptam pár éve. A kérdésem, hogy az injekció meg tud-e védeni a trombózistól, vagy mit tehetek még én, hogy elkerüljem? Mennyit érdemes mozogni, hogy az izom még tudjon gyógyulni, de ne legyenek más problémák?

        Györgyi

        WEBBeteg szakértő válasza a izomsérülés témában

        Kedves Györgyi!

        Azért kapja a Clexane-t, hogy ne alakuljon ki trombózis, megfelelő adagban, ez hatásos védelmet jelent. Fontos a trombózis elkerülésében/megelőzésében a korai mobilizálás is, de ezt csak az izomsérülés súlyosságának függvényébén lehet meghatározni, én azt javaslom, hogy ezt kezelőorvosától érdeklődjön, ő tudja ezt egyedül pontosan megítélni az ön panaszai alapján és vizsgálat segítségével.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 11:33:03; Megválaszolva: 2010. február 18., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: