Fejfájás

Tisztelt Doktor/Doktornő! Egy hete tapasztaltam súlyzós edzés közben az edzőteremben egy eddig új és furcsa fejfájást egy gyakorlat kivitelezése közben. Tarkótol indult és görcs szerűen jött előre bal oldalon az arcomig.. (izomgörcshöz hasonlítanám, talán a vádlimban tapasztaltam hasonlót korábban.) Ezt követően egy általános tompa nyomást érzek a fejemben illetve folyamatos álmosságot/fáradékonyságot. 5 nap pihenés után megpróbáltam újra edzeni és szintén egy ilyen hirtelen görcsös fejfájást éreztem erőlködésre. Nem mondanám hogy fáj a fejem viszont a nyomást folyamatosan érzem ami erőlködésre/rágásra fokozódik. Sajnos vissza-visszatérő pszichés problémáim vannak. Kezdetben pánikrohamok voltak pár évvel ezelőtt aztán inkább generalizált szorongás majd hipochondria. Az utóbbi a legjellemzőbb az elmúlt egy évben amivel tisztában vagyok és kezeltetni is szeretném,viszont megint túlzottan aggódom mert eddig ilyen tünetem nem volt korábban és a legrosszabbra gondolok sajnos most is. Rendszeresen sportolok, sok folyadékot iszom és az étrendem is változatos a testépítésből adódóan. Szteroidokat nem használok, káros szenvedélyem nincs. Ön szerint mi lehet a problémám? Jövőhétre van időpontom neurológushoz de félek hogy addig eltemetem magam. Köszönöm a válaszát!

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza izomsérülés témában

Kedves Kérdező!

Az edzőtermi sportok világszerte,így nálunk is nagyon hódítanak.Gondolni kell arra, hogy nem mindenki alkalmas fizikailag ezekre a komoly megterhelést jelentő edzésekre.A súlyzós edzés különösen veszélyes.Egy-egy rossz mozdulatra komoly ín-izom húzódások keletkezhetnek.A váll és nyakizomzat területi sérülések igen gyakran erős,kiszugárzó fájdalmakat válthanak ki a fej területén.Egyelőre szüneteltesse az edzéseket, váltson futásra, vagy kerékpárra.Tovább már ne késlekedjen a szorongásos betegség kezelésével.Az önértékelés, önelfogadás növelésére nem mindig a testépítés a legalkalmasabb módszer.A neurológus meg fogja állapítani, történt e idegsérülés, de tartós javulást a pszichiátriai,esetleg pszichológiai kezeléstől remélhet.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel. dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. november 19., 19:26; Megválaszolva: 2020. november 22., 07:22
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fejfájás oka.
Fejbeütés miatti félelem
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! 3 napja hátul (a fejem közepénél kicsit magasabban) a falba beütöttem a fejem. Nem volt annyira nagy az ütés, hátra...
Mi is fáj pontosan?
Tisztelt Doktornő! kb. 2 hete elkezdett jobb oldalt hátul fájni egy ponton tompán a fejem. Nem is hat rá a fájdalom csillapító. Azt hittem ,hogy...
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdèsem lenne hogy mitől lehet az hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a...