• Fájdalmas mozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Körülbelül 3 hónappal ezelőtt erőteljesebb lábtorna következtében combtőnél azonnali fájdalommal kísérve izomrándulast szereztem amit igazoltak ultrahangos vizsgálat során, valamint ödémát állapítottak meg. Csak pihentetést és kenőcsöt javasoltak. Viszont azóta sem akar javulni, pedig szinte csak fekszem vele, alig tudok járni emiatt, csak sántítva, valamint a térdem érzem hogy jobban terhelem és rövid séta után húzódást illetve erőteljesebb fájdalmat érzek, félek hogy talán mégis komolyabb lehet a baj, az lenne a kérdésem mit lehet tenni vele? Mit javasol, hova forduljak, mert az eddigi vizsgálatok és orvosi javaslatok nem hoztak semmilyen eredményt, az állapotom nem javul semmit, ráadásul ezalatt az időszak alatt kb.10 kg-ot fogytam is. UH lelet: A femorális csatornában 16 és 23 mm reaktív nyirokcsomó ábrázolódik. Az m.aductor femoris eredésénél az izom felületes rostjai oedémásak. Az izom eredésnél közvetlenül 15 mm reaktív nyirokcsomó is észlelhető. Kóros nyirokcsomó nem látható.

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ízomsérülés témában

        Vizsgálat nélkül nem tudok pontos választ adni. Az ilyen esetekben, mint az Öné is a pihenés, jegelés, és a kenőcsök alkalmazása mellett Én gyulladáscsökkentő tabletta szedését is szoktam javasolni, illetve a meleg víz használatának kerülését. Szedjen valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő tablettát(Brufen, Ketodex, Diclac, stb) két hétig. ha erre sincs javulás, akkor keresse fel ismét kezelőorvosát.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2019. június 07., 17:21; Megválaszolva: 2019. június 12., 22:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: