Részleges izomszakadás utáni rehabalitációs kérdések/ orrsövény ferdülés miatti műtét?

Egy héttel (május 15) ezelőtt kézilabdázás közben a vádlim környékén részlegesen elszakadt egy izom és ezzel kapcsolatban lennének kérdéseim. Készült ultrahang is, amely szerint: „Az m. gastrocnemius med. distalis végénél, az izom-ín átmenet fölött odemas, duzzadt rostok láthatók. Melyen belül 11x8 mm átmérőjű, apró részleges laesio is van, minimális, vonalszerű folyadék csíkkal a rostok között. Vélemény: izom húzódás és apró részleges laesio az m. gastr. med. izom-ín átmenet fölött” A sérült rész néha még mindig fáj. Ráállni jelenleg nem tudok, mankóval tudok közlekeedni. Ha állok, akkor nem tudom teljesen letenni/kinyújtani a lábam, mert a sarkamat nem tudom letenni. A következő kérdéseim lennének: -A doktor, akinél voltam javasolta/ajánlotta, hogy érdemes egyből elkezdeni a gyógytornát. Más ismerős viszont, aki nem teljesen laikus, félig-meddig az egészségügyben dolgozik (igaz, nem ortopédus), és volt már hasonló sérülése azt mondta, hogy lehet még korai, ha nem tudom letenni a sarkamat (ha ülök, akkor amúgy le tudom tenni a lábamat, de magam felé húzni, közelíteni nehezen megy, egy pontnál elkezd fájni). Érdemes-e már gyógytornára járni? -Fáslival rögzíteni kell jelenleg, emellett jegelni és Lioton-nal kenegetni. A kérdésem az, hogy ajánlatos/szabad-e kineo-tape-t feltenni rá? Ha igen, akkor nem probléma/gond az, hogy pont a sérült részen van és csak a környékét tudom így bekenni Lioton-nal? -Korábban megállapították, hogy orrsövény ferdülésem van és műtét javasolt. Emiatt kicsit mindig náthás vagyok, mert a levegő nehezebben jut be és ezt oldhatná meg ez a műtét, aminek a gyógyulási ideje elvileg pár hét. A téli időszakban terveztem/szerettem volna, amikor nincs versenyszezon a triatlonban és lehet pihenni. Most mivel amúgy sem tudok sportolni, ezért arra gondoltam, hogy lehet meglehetne ezt csinálni akár most is. A kérdésem csak az, hogy elvileg ugye két teljesen különböző területről van szó, de talán mégis lehet valamilyen hatása az egyiknek a másikra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza a izomsérülés témában

Az orrsövény műtétet a sérülésétől el lehet végezni. Ilyen típusú sérülések után Én 4 hét pihentetést szoktam javasolni és csak utána ajánlom a mozgás megkezdését, gyógytornát. 2-3 hét minimum kell az izom regenerációhoz. Addig jegelés, borogatás, a megkezdett Lioton gél használata javasolt. Tape-et is lehet használni nyugodtan.

Kérdés: 2014. május 29., 09:00; Megválaszolva: 2014. június 01., 20:41
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye