Rtg lelet értékelés

Tisztelt Dr Nő/Úr! Azzal a kérdéssel, panasszal fordulok önhöz, hónapok óta tartó gerinc fájdalom gyötör zsibbadás a karjaimban mozgás nehézség, se feküdni sem ülni még menni is nehézkes és nagy fájdalommal jár. A háziorvosom csináltatott labort vesegyulladásra gondolván de állítólag semmi gond nőgyógyásznál is voltam ott mindent rendben találtak. Majd a fájdalmam semmit nem enyhült írt a Dr nő Sumetrolimot majd az segít hát semmi javulás így elküldött röntgenre az eredmény megvan de én az interneten néztem amit találtak nem vagyok nyugodt kérem segítsen.Tegnap a rtg eredmény után irt fel a dr nő Aflamint 2x1-et, reumathológiára csak egy hét múlva kaptam időpontot.Labor eredmény:Fehérvérsejt szám:11.7 NEUT:7 LYMPH:73.3 MONO:19.8 LIMPH absz:8.60 CRP:6.1 Vizelet eredmény:Fehérvérsejt:4 Laphámsejt:sok vörös vértest:1 Baktérium:805 Foszfát:0.66 a többi érték jó.Viszont a Rtg felvételem a következő:Th.és L-S gerinc felv.:A háti görbület, az ágyéki lordosis fokozottabb. Az S I lumbalisalt. A csig.testek magassága megtartott, számottevő porcrésszükület, pere, felrakódás nem látható.Jobb oldalon a sacroiliacalis izületben körülírt vacum jelenség és mérs.sclerosis látszik.Kérem segítsen mire számíthatok, a háziorvosom nem veszi komolyan a panaszaimat! Előre is köszönöm.Tisztelettel:V Zoltánnné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a gerinc panasz témában

Kedves Kérdező! Véleményem szerint a háziorvosa megcsinált szinte mindent, amit tudott. Valamiféle általános gyulladás látszik a szervezetében, ami okozhat gerincfájdalmakat is. A röntgen leírás nem mutat semmi különöset, de lehet, hogy reumatológus lát majd még olyan elváltozást rajta, ami további vizsgálatra szorul. Legtöbbet az számít majd, amit a fizikális vizsgálttal lehet tapasztalni, ezt nyilván elvégzi a reumatológus és kiírja a szükséges további vizsgálatokat. Egyelőre próbáljon megnyugodni és csinálják végig a kivizsgálást, amire szüksége van. A gyulladáscsökkentő pedig, amit kapott, egyelőre megfelelőnek tűnik. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. április 17., 11:31; Megválaszolva: 2014. április 25., 10:00
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye