Vélemény

Tisztelt Doktorúr/nő! A problémáim 2011-ben kezdődtek óriási fájdalommal a jobb oldali tomportájékon minden előjel és külső hatás nélkül. 1 hónapi őrületes fájdalom után kapott Lidokain és Kenalóg injekcióktól a fájdalom elmúlt.Több MR vizsgálaton, idegsebész, csontszcintigráfia, elekrtofiziológiai labor, labor, Uh és még sorolhatnám....több, mint 10 helyen voltam... A problémám azzal folytatódott, hogy a jobb lábamban főleg a combomban olyan izom renyheség alakult ki, hogy estem, buktam mindenhol.Ez miatt kaptam térdszorítót és fizioterápiás kezeléseket. A kezelések, hála a fizioterapeutás hölgynek, annyira kihozott a bajból, hogy már nem esek, tudok kerékpározni. Az ortopéd főorvos azt mondta nincs több ötlete! Lehet azt gondolja, mit akarok 64 évesen, de tudni kell a történethez, hogy én egy elég pörgős voltam és elég nehéz feldolgozni, hogy ilyen/szoktam mondani/nyomorék! lettem egyik napról a másikra! De nem vagyok jól! Eleve szerintem egy izom eltűnt? a combomból, de legalább is jóval vékonyabb a jobb combom, húzom a lábam és a görcs is húzza azt. Most kértem egy gerinci Mr-t azon a következő szerepel:lordisis ive fokozott, a lumbo-sacralis szög nagyobb. Az alsó szakaszon enyhe jobbra convex scoliosis van. Az L.III-V discus dorsalisan kissé ellapult, T2 menetben csökkent jeladású.Ezeken a discusokon körkörös, 2-2, 5 mm-es elődomborodás van, mely a durazsákot nyomja, de gyököt nem érint. Vélemény:protrusio diffusa discorum L.III-V. Kérdésem hova fordulhatok, ha az ortopéd orvosnak nincs ötlete? Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza a gerinc MR témában

Kedves Kérdező! Ez az MRI könnyen lehet, hogy a megoldás kulcsa, mert ilyen eltérés okozhat alsó végtagi ideggyöki gyulladást, mely egy idő után az ideggyökhöz tartozó izom sorvadásához vezethet. Forduljon neurológushoz első sorban, és azt követően reumatológushoz, amennyiben a panaszát a neurológus mozgásszervi eredetűnek ítéli meg. Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2014. április 17., 08:59; Megválaszolva: 2014. április 25., 08:59
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Boka sérülés
Térdprobléma
Rotator köpeny syndroma
Csípőfájdalom
Jobb térd MRI és UH eredménye