csukló v. ínhülygyulladás?

Tisztelt WebBeteg! Én egy 35 éves nő vagyok és a segítségüket kérném, mert már tanácstalan vagyok. Egy hete mondhatni már lassan folyamatosan fáj a jobb kezem hüvelyujjának alsó pontja - a csuklómnál. Néha annyira, hogy este felé már időnként a csuklóm közepét is érzem. Kenegettem már Perskindollal és más kenőccsel, de most már hatástalan. Régebben is voltak - elvileg - ínhüvelygyulladásom, de akkor még tudtam Perskindollal kezelni. A fájdalmat főleg akkor érzem, ha kézfejemet hátrafeszítem v. pl. tegnap volt olyan, hogy viszketett a hátam közepe és nem tudtam rendesen megvakarni, mert hátranyúltam és már éreztem. Vagy volt olyan eset, hogy bent a munkahelyen megpróbáltam kinyitni az ajtót (melyek jó nehéz ajtók) és mikor megfogtam a kilincset, húzni kezdtem az ajtót, igencsak éreztem a szokásos fájdalmat.. Azt nem tudom, hogy összefüggésben lehet-e, de azt észrevettem, hogy mikor kinyújtom a karom és kézfejemet is szétnyitom és jobbra-balra "forgatom", eléggé ropog a csuklóm, csak akkor nem fáj. Adjanak kérem tanácsot, mert már megőrülök tőle. Reggel még nem olyan vészes, volt olyan reggel, hogy nem is fájt, de már estére, annyira, hogy már megvesztem tőle egyes mozdulatoknál. Mit tehetek, hogy ez elmúljon megint? Ami elvileg kiválthatta ezt az az, hogy irodában dolgozom, napi 8-9 órában gépelek és néha igencsak - talán - túl gyorsan is. A segítségüket nagyon köszönöm. Üdvözlettel: Betty

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bogdán Aurél válasza ínhüvelygyulladás témában

Vizsgálat nélkül nehéz megfelelő választ adni. Elmondása alapján feltételezhető az ínhüvely gyulladás is. Az is valószínű, hogy a korábbi gyulladások nem gyógyultak meg rendesen a nem megfelelő kezelések hatására, és így idővel idülté vált. Azt javaslom, keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést, ahol a megfelelő vizsgálatok után pontos választ és megfelelő kezelést tudnak adni Önnek.

Kérdés: 2012. június 03., 09:28; Megválaszolva: 2012. június 04., 20:14
Kérdések és válaszok: Mozgásszervi megbetegedések
Szíveskedjen a röntgen leletet...
Térd alján fájdalom hosszú ideje
Térdízületi gyulladás
Terápia javaslat
Mit lehet tenni? Mit szedjen?