• Artrózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Március óta a bal kezem mutatóujjának középső ujjperce és az az alatti rész duzzadt, erős fájdalom kíséretében alig tudom mozdítani. Voltam reumatológusnál, kaptam 15x víz alatti UH kezelést, de a tünetek maradtak. Majd röntgenfelvétel készült a kezekről. A leletet kísérőírás szerint kóros elváltozás nem tapasztalható, a reumatológus orvos viszont, aki a röntgenre a beutalót adta, azt mondta, hogy az elváltozásokat ő nagyon is jól látja, és azt kérdezte, mikor érte baleset a bal mutatóujjamat. Baleset nem ért, de néha az ujjamat nem is tudom behajlítani. Ibutop-os kenőcsöt írt fel, már két hete kenegetem, de semmi javulás. Az orvos szerint a felvételből ítélve, a jobb kezem hüvelykujjánál már most műtétet javasol és előbb utóbb a bal ínhüvelynél is ezt elengedhetetlennek ítélte. De a fájdalom igazából csak a bal mutatóujjamban érezhető. Ön szerint ez a fájdalom állandó marad, esetleg fokozódik, illetve lehetséges-e hogy a többi ujjam is előbb utóbb ugyanígy fog fájni, végül nem tudom használni a kezem? Mi okozza, mi a gyógymód? Nem végzek nehéz fizikai munkát, de nagyon fáj és nem tudom használni úgy a bal kezem, mint a jobbat. Várom válaszát.

        Dr. Szimuly Sándor válasza a ínhüvelygyulladás témában

        Tisztelt Levélíró! A panasz alapján valószínűleg ínhüvelygyulladása van, amit először megpróbálnak konzervatívan (gyógyszeresen) kezelni, ha fizioterápiára és tartós pihentetésre sem javul, akkor valóban felvetődhet a műtét, mivel a panaszok idővel fokozódni fognak nagy valószínűség szerint. Ha jól sejtem, akkor minden bizonnyal sokat ír, vagy gépel, ez komoly elősegítő tényező. Üdv:


        Kérdés: 2014. október 23., 08:25; Megválaszolva: 2014. október 23., 16:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: