• Ínhüvelygyulladás kezelése kenőccsel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt CÍm! Ínhüvelygyulladásra szeretnék vmilyen kenőcsöt ill. gyógymódot. 3 hete alakult ki a bal lábfejemen, valószínüleg megerőltetés miatt. Orvosnál voltam, semmi eredményt nem hozott. A háziorvos ínhüvelygyulladást diagnosztizált, algoplast tapaszt írt fel. Mivel nem javult, továbbküldött ortopédiára, ott lúdtalpat és metatarsalgiát állapítottak meg. Szerintem az ortopédus téved, a tüneteim egyértelműen az ínhüvegy-t igazolják. Többféle megoldás is érdekel, már semmilyen ötletem sincs mivel kezeljem, viszont valószínüleg terhes vagyok, kérném ezt figyelembe venni. Köszönöm a választ

        Dr. Bogdán Aurél válasza a ínhüvelygyulladás témában

        Pontos választ vizsgálat nélkül nehéz adni. Azt nem tudom, hogy mire alapozza a kollégák tévedését, de igaz az, hogy nem zárható ki az ínhüvelygyulladás, de egyéb kórképek is lehetnek, főleg lábstatikai elváltozások, melyek a terhességgel fokozódhatnak, ez is közre játszhat. A gyermek várás miatt viszont a kezelések legtöbb része nem alkalmazható. Amit tehet, még ha nincs is lúdtalpa viseljen szendvicsszerkezetű lúdtalpbetétet, borogassa, jegelje és pihentesse. Ha túl van az első trimeszteren kenje a lábfejét valamilyen nem szteroid gyulladáscsökkentővel, de vékonyan és csak naponta maximum 2 alkalommal.


        Kérdés: 2011. október 03., 17:03; Megválaszolva: 2011. október 04., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!