• nyaki és háti gerinc rtg lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves DoktorNő/Úr! Munkám miatt napi 10órát ülök számítógép előtt, nem ergonomikus kialakítású munkahelyen évek óta. Szüleim unszolására mentem el röntgenre, mert szóltak, hogy csúnya a tartásom, és mintha kis "púpom" is lenne, ami persze engem is borzasztóan zavar. Érzem is nap mint nap, hogy minden feszültségem a vállaimban, és a nyakamnál jön ki rajtam, masszírozásra és pihentetésre enyhül. Mostanában többször fájt a fejem is, és alváskor többször zsibbadnak le 1-1 pillanatra felváltva a tenyereim, pedig nem fekszem rajtuk. Az eredményre a következőket írták: "nyaki gerinc lordosisa kiegyenesedett. a 7es nyaki, 1-es háti csigolyák közti rés beszűkült. A háti gerincen kisfokú balra convex scoliosis látszik". Háziorvosom nem magyarázta el mi ez, és mi a további teendő, hogyan szűntethetők meg a panaszok, egyáltalán ez okozza a problémámat? Hova forduljak, gyógytornászhoz vagy masszőrhöz? Köszönettel

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A gyógytornát ajánlanám, mert az oldja meg hosszabb távon a problémáját. Természetesen a massage is segít az izomgörcösk oldásában, általános közérzetet is javtja, oldja a feszültséget, de csak átmeneti hatása van. A nyaki gerincen a görbület megváltozott, ez tartásio rendellenességre utal. A háti gerincen szintén van gerincferdülés. Ezek egyértelműen arra utalnak, hogy kényszertartásban tölti a nap legnagyobb részét.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2012. január 26., 20:44; Megválaszolva: 2012. január 29., 19:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: