• Borda alatti szúrás érzek sétálásnál alvásnál

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! A panaszom: borda alatti szúrás néha görcs, emelésnél sétálásnál, de változó mert van amikor alvás közben is elő jön. A háziorvos valami olyasmit mondott, hogy az ágyéki csigolyámból hiányzik egy darab vagy nem fejlődött ki rendesen és ezért lennék kíváncsi a röntgen leletem eredményére, hogy mit jelent. Csökkent lumbalis lordosis. A praesacralis porckorong dorsalisan mérsékelten lelapult, az L csigolyatestek épek. Az L5 hypoplasias hátsó ívének isthmusan mk.o.keskeny lysis látható, listhesis nem észlelhető. Az S1 részlegesen lumbalizalodott. Sacroileitis li rad.jelei. Mit lehet tenni, hogy elmúljon a szúrás? Válaszát köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt KÉrdező! Reumatológus orvosnak kell megmutatni a leletet. Emellett szükséges egy laborvizsgálat is, mert felmerül a rtg alapján gyulladás is (sacroileitis). Valóban van egy fejlődési rendellenesség az egyik csigolyán, de 25 évesen ez ne feltétlenül kell, hogy panaszt okozzon!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. január 25., 15:08; Megválaszolva: 2012. január 26., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: