• Izületi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Másfél-kettő éve az ízületeim hirtelen lerobbantak. Térd, könyök, csípő és most már a bokám is fáj. Mind ez az utóbbi kettő évben. Kapok rá phiskoterápiás kezeléseket, amik ideig-óráig hatnak, aztán újra kezdődik minden. Van-e összefüggés egy régebbi lyme korral? Ez a fertőzés már több mint 10 éve volt, de a kezelés 4 évig tartott és az ízületeket támadta meg. Vagy nincs összefüggés a kettő között. Régóta szedek vérnyomáscsökkentőket és 2 éve műtöttek prosztatarákkal. A szívembe behelyezett stent miatt Plaglert kell szednem. Ezek hatással vannak az ízületi problémákra? Köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a mozgásszervi panasz témában

        Tisztelt kÉrdező! Valószínű, hogy innkább kopásos ízületi betegsége van, és nem a Lyme kórral öszefüggésben fájnak az ízületek. Bár ez utóbbi elviekben fennmaradhat gyulladásos ízületi betegségként, de akkor ezt ízületi duzzanat is kíséri a fájdalmak mellett. A szívbetegsége, magasvérnyomása nincsen összefüggésben az ízületi panaszaival. Próbáljon meg porcvédőt is szedni, illetve rendszeresen tornázni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 17:50; Megválaszolva: 2012. január 29., 19:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: