Még egy hormonális kérdés

Tisztelt Doktor Úr! Egy alkalommal már kaptam választ Öntől a hormonpótlással kapcsolatban, amiben a tapasz alkalmazását ajánlotta számomra. A kérdésem azzal kapcsolatos, hogy egy másik internetes portálon az orvos szintén ezt javasolta, viszont hozzátette azt is, hogy fontos az, hogy a hormonpótlás ne egyoldalú ösztrogénterheléssel valósuljon meg, mert annak nagyon is hízlaló hatása van. Ez mit jelent? Talán azt, hogy ne csak ösztrogéntartalmú legyen a tapasz vagy a tabletta (a tablettát jobb megoldásnak találta, mivel így a máj ki tudja fejteni a szabályozó hatását) , hanem kombinált készítmény? A hízás nagyon sarkalatos probléma számomra, nem szeretnék kilókat felszedni. Még annyit tennék hozzá, hogy a méhemet és a petefészkeket is eltávolították. Mi lenne a legideálisabb készítmény a számomra, a tapasz vagy a tabletta és az milyen típusú legyen? Válaszát előre is köszönöm! Marianna

WEBBeteg szakértő válasza hormonpótlás témában

Kedves Kérdező!

Estraderm TTS tapasz és fél évente plusz progestreron készítmény 1 hónapig. De ezt úgy is nőgyógyászával meg kell beszélnie. Ez lenne a legjobb a súlya és a melle védelmében.

WEBBeteg szakértő
Dr. Nyitray Gábor nőgyógyász
Kérdés: 2009. augusztus 09., 02:03 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 09., 02:03
Kérdések és válaszok: Menopauza
Ladybon szedése
Tisztelt Doktor úr! 2014.februárjától nem menstruálok.és 2014 novemberében norcolutot írt fel orvosom, amit beszedtem és ennek hatására megjött...
Hormondependencia
Kedves Doktor úr! 62 éves hölgy vagyok és Triaklin hormonpótló tablettákat szedek már legalább 12 éve, DE a tablettákat elfeleztem és kb. 5...
Fejfájás - hormonpótlás: mit...
Tisztelt doktornő/úr! 51 éves vagyok, kb. 4-5 éve rendszertelenné vált a menstruációm, évente egy ciklus ki is marad. Azóta több klimaxos tünet...
Torok bántalom
Tisztelt Doktor úr! Abban kérem a véleményét, hogy az utóbbi hónapokban naponta több alkalommal elönt a forróság, úgy mintha változókori...
novofem + tegretol cr
érdeklődnék, hogy novofemet szedtem már 4 éve és most tegretolt KELL szednem ami hatástalanitotta a novofem hormon hatását/össze-vissza jön meg! /...