• Melltartó szükséges vagy sem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        13 éves lányom 75B-s melltartót kért, és vettünk neki egyet. Ő ragaszkodik a melltartóhoz, ugyanis nélküle csupasznak érzi magát, egyébként mindig is szégyenlős volt. Naponta kb. 12 óra hosszáig viseli, lefekvésnél NEM! Veszélyes-e ez számára, vagy sem? Igaz-e, hogy növeli a mellrák kialakulását a melltartó viselése? Mit javasol, mit tehetünk? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Veress Dóra válasza a mellrák, melltartó témában

        Kedves Kérdező! Amerikai kutatók szerint a melltartóviselés valóban okozhat mellrákot, amennyiben nem megfelelő a méret, vagy túl szoros a melltartó, különösen a push-up. Ennek oka az, hogy a szoros fehérnemű elnyomja a nyirokkeringést. Tehát a melltartóviseléssel magával nincs gond, csak a túl szororos darabokkal. Ha a melltartóvásárlásnál körültekintően járnak el, akkor nem lesz gond.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 10., 09:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 11., 17:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés