Mi kell a mellrákosnak?

Tisztelt Doktor Úr! 2008 dec. 20-án emlőeltávolító műtéten estem át. A kórszövettani lelet diagnózisa: Emlő subcutan mastectomia:Grade III invasiv ductalis carcinoma, pT2, pN1a. (2/13 nyirokcsomó). Műtét után kemoterápiát és sugárkezelést kaptam. Arra szeretnék választ kapni, hogy az utógondozás során milyen vizsgálatokon kell részt vennem. A kemoterápia során ( azóta sem) tumormarker vizsgálat egyszer sem történt.Júliusban volt egy éve hogy vérvizsgálatra küldött az onkológus.Három havonta meg kell jelennem nála mivel tamoxifent szedek, de ilyen jellegű vizsgálatokat nem tart szükségesnek.Istenigazából nem tudom hogy jól vagyok-e, mivel a csontizotóp vizsgálat és mammográfia+emlőultrahangon kívül nem voltam sehol az utóbbi 14 hónapban. Válaszát előre is köszönöm: Tarliza

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

Kedves Tarliza! Tőlem kérdezi, hogy hogy van. Aranyos, de én honnam tudnám innen a távolból?. Jó. Önnek kell éreznie, én honnan tudnám?. A sorozatos vizsgálatok egyébként nem döntik el a kérdést, azok csak információt adnak arról, hogy mire (kb. mennyi százalékra) számíthatunk. A rohadék daganat dönti el. Lehet menni vizsgálatra ma is, holnap is, reggel is, este is, naponta háromszor is, de ez most már nem jelent semmit. A daganat döntött. Az N1 (2/13) volt a nem túl jó. Sajnos nem írja meg a többi jellemzőt, ezért nehezen tudok esélyt mondani. Végig kell csinálni a rohadék kemoterápiát - mert nincs jobb. Meg kell próbálni még ezeket a hülyeségeket is, mert nincs jobb. Miért kellett T2-re növeszteni a daganatot? (20 mm fölé? ), Meg miért kellet megvárni, amíg a nyirokcsomók is így alakultak? Adott viszont most már a helyzet, végig kell most már csinálni a bulit - kb. 70-80%-ra saccolom az esélyt. Az sem rossz. Csináljuk együtt!. Hívjon, beszéljünk, van lehetőségünk bőven. Kézcsók

Kérdés: 2010. augusztus 19., 18:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 14:04
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal