Melldaganat

Tisztelt doktor úr! Előző kérdésemre megkaptam a válaszát, amit nagyon köszönök! De mivel hiányoztak adatok ezért írok ismét! Édesanyám 59 éves! 2010.06.04-én kivettek egy 2 cm-es daganatot a melléből és az őrszem nyirokcsomót! Mivel az őrszemben volt egy 3 mm-es góc így az orvos újabb műtétet javasolt! 07.01-jén kivettek 14 db nyirokcsomót a hónaljából és ezekben semmit nem találtak! Vascularis invasio:++, Her-2: negatív, ER: intenzív, PR: negatív, Tumor stadium: pt-1 Ezek alapján a doktor úr mit javasolna? Kellene kemoterápia? És ha édesanyám nem egyezik bele akkor milyen következményei lehetnek? Nem elég csak a sugárkezelés és a hormonterápia? Váaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

22 éves nő 59 éves anyukája Szerintem elég a sugárkezelés és a hormonkezelés, de vannak olyan Doktorbácsik és Nénik, akik erőltetik a kemoterápiát még ilyenkor is. Ha a Mama nem egyezik bele a kemoterápiába, az a szíve joga. Én nem adnék, mint mondtam. Kézcsók

Kérdés: 2010. augusztus 07., 10:37; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 09:33
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal