• Mellrák műtét szövődmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Nagykálnai Tamás Doktor úr !

        Köszönöm válaszát a kérdéseimre. Énnekem az érintett karomnak nem a belső részével, hanem a felkaromnak a külső részével van problémám, ami szorító és szúró érzés is egyszerre. Azért gondoltam, hogy ez idegi probléma lehet. A nyirok-ödéma valószínűsége valóban csekély a mai műtéti technikák mellett ? A sugár-kezelést illetően lehet, hogy nem fogalmaztam elég érthetően, mert a hónaljamat közvetlenül nem sugarazzák, hanem arról van szó, ahogy oldalról jön a teljes mellet érintő sugárzás, így bizonyos nyirokrégiók beleesnek a sugárkévébe.                                                                                                     Az emlőrákomat már leleveleztük: pT1c pN0 M0     HER-2 +++pozitív, estradiol: 100% pozitív és Ön a következőket írta:

        Meg fog teljesen gyógyulni a kicsi (11 mm-es), erősen hormonérzékeny, hónaljban nyirokcsomó-áttéteket nem képző daganatából.

         

         

        Üdvözlettel:  63 éves beteg

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        63 éves HER2 pozitív emlőrákos betegnek!

        Na jó, akkor nem kap sugárkezelést a hónalja, mert azt nem ajánlanám. A megmarad emlőt kezelik két ferde mezőből.

        Ez helyes.

        Herceptin injekció majd fog kelleni, és valamilyen aromatáz-gátló tabletta is.

        Enyhe-mérsékelt nyiroködéma persze előfordulhat, én ezt nem tudom megígérni. Súlyos lymphoedema biztos nem lesz.

        A kar furcsa fájdalma egy bőrideg következménye. Ez lényegesen javulni fog, de tökéletes soha nem lesz.

        Végleges gyógyulás esélye 90 % és 100 % között van.

        Torna, speciális nyirokmasszázs!

        Jobbulást:



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-18 10:23:28; Megválaszolva: 2010. május 18., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés