Nyirokcsomó duzzanat hónaljban

Négy hónapja találtam egy fájdalmatlan csomót a hónaljamban. Eleinte nem törődtem vele, csak egy hónappal később mentem el először háziorvoshoz. Tíz napig szedtem antibiotikumot, ami nem használt. Az orvosom ultrahangra küldött, de közben vakbél műtét miatt kénytelen voltam kórházban feküdni. A műtét után két héttel a sebem begyulladt, ezért antibiotikum kúrát kaptam megint egy hétig. A gyulladás elmúlt, de a csomó ugyanakkora, talán kicsit nagyobb is, mint amikor felfedeztem. Ma voltam ultrahangon, ahol 36 mm átmérőjű zsírosan degenerált nyirokcsomót találtak a jobb hónaljamban. Van köze a kettőnek egymáshoz? Mitől lehet a nyirokcsomó duzzanat? Aggódnom kellene? Évek óta küzdök kisebb vérszegénységgel, amit eddig nem sikerült javítani, de az oka sem tisztázott (éppen az alsó határon mozog a hemoglobin értékem) . Összefügghet ezzel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hónalji nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező!

Önmagában egy nagyobb nyirokcsomó még nem utal betegségre. Lehet egy korábban lezajlott fertőzés következménye. Amennyiben mérete növekszik a szövettani mintavétel indokolt lehet, de az ultrahang lelet megnyugtató. A vakbélgyulladás és a vérszegénység ettől független dolog.

Kérdés: 2012. május 22., 01:29; Megválaszolva: 2012. május 24., 08:25
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat