Nyirokcsomó duzzanat hónaljban

Négy hónapja találtam egy fájdalmatlan csomót a hónaljamban. Eleinte nem törődtem vele, csak egy hónappal később mentem el először háziorvoshoz. Tíz napig szedtem antibiotikumot, ami nem használt. Az orvosom ultrahangra küldött, de közben vakbél műtét miatt kénytelen voltam kórházban feküdni. A műtét után két héttel a sebem begyulladt, ezért antibiotikum kúrát kaptam megint egy hétig. A gyulladás elmúlt, de a csomó ugyanakkora, talán kicsit nagyobb is, mint, amikor felfedeztem. Ma voltam ultrahangon, ahol 36 mm átmérőjű zsírosan, degenerált nyirokcsomót találtak a jobb hónaljamban. Van köze a kettőnek egymáshoz? Mitől lehet a nyirokcsomó duzzanat? Aggódnom kellene? Évek óta küzdök kisebb vérszegénységgel, amit eddig nem sikerült javítani, de az oka sem tisztázott (éppen az alsó határon mozog a hemoglobin értékem). Összefügghet ezzel?

WEBBeteg Szakértő válasza hónalji nyirokcsomó témában

Tisztelt Kérdező! Önmagában egy nagyobb nyirokcsomó még nem utal betegségre. Lehet egy korábban lezajlott fertőzés következménye. Amennyiben mérete növekszik a szövettani, mintavétel indokolt lehet, de az ultrahang lelet megnyugtató. A vakbélgyulladás és a vérszegénység ettől független dolog.

Megválaszolva: 2012. május 24.

Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek

Jó napot barátnőm honaljaban duzzanat...
Jó napot barátnőm honalj duzzanata eszlelt doktorok nm tudják mi az és ki akarnak szedni egyet mit javasolnak? köszönöm
Rosszindulatú mellrák
Tisztelt Doktornő! Néhány napja már kérdeztem radiológus orvostól itt, mert mammográfiát érintő kérdésem volt. A jelenlegi kérdéseim egy része is lehet, hogy...
Hónalji nyirokcsomó duzzanat
Az lenne a kérdésem, hogy a jobb hónaljárokban egy körülbelül 1cm körüli (lehet, hogy kisebb, semmiképp nem nagyobb) nyirokcsomót fedeztem fel, mivel előtte...
Nyirokcsomó
Tisztelt címzett! Az elmúlt napokban a hónaljamban lévő nyirokcsomók fájdalmassá váltak (első nap csak az egyik, majd másnap a másik) és kidudorodtak. Két nap...
Mellrák lehetséges e
Údvözlöm! az elmúlt 26 hónapban 3.szor vettem részt mammográfiai és uh vizsgálaton. Mindig felfedeztem csomót a mellemben. A szűrés eredménye R2U2.Legutóbb 8...
Emlődaganat eltávolítás utáni életmód
Tisztelt Dr. Baki Márta! Októberben diagnosztizáltak rosszindulatú emlődaganattal, akkor a háziorvosom javaslatára nem kezdtem el plusz vitaminokat,...