Nyirokcsomó

Tisztelt címzett! Az elmúlt napokban a hónaljamban lévő nyirokcsomók fájdalmassá váltak (első nap csak az egyik, majd másnap a másik) és kidudorodtak. Két nap után a fájdalom elmúlt, de még kissé érzékeny nyomásra és még érezhető 2-3 csomó mindkettőben. Nem tudom, hogy komolyan kell e venni vagy esetleg várhatok néhány napot, hátha visszahúzódik.Semmilyen más tünetet nem éreztem és a napok elteltével a fájdalom is múlik. Foglalkozzam e vele vagy sem? Okozzhatja e a túlzott stressz? (államvizsga, munkahely, család)

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hónalji nyirokcsomó témában

Tisztelt kérdező!

Mindenféle nyirokcsomót komolyan kell venni legalább annyira, hogy a háziorvosnak megmutatja. Ő majd a vizsgálat alapján eldönti, lehet-e várni, vagy további vizsgálatokat kell kezdeményezni. A stressz valószínűleg nem okoz ilyet, de nagyon sok minden igen. A körülmények alapos körüljárása és az orvosi vizsgálat fényt deríthet az okokra.

Tisztelettel: Dr. Gócs Viktor infektológus

Kérdés: 2008. június 17., 09:56; Megválaszolva: 2008. június 17., 09:56
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kurkumin étrend kiegészítő...
Koleszterin csökkentés aktív...
Koleszterin szint, jó és rossz...
Nappali és éjszakai izzadás
Hírtelen elesés