Hónalji nyirokcsomó duzzanat

Az lenne a kérdésem, hogy a jobb hónaljárokban egy körülbelül 1cm körüli (lehet, hogy kisebb, semmiképp nem nagyobb) nyirokcsomót fedeztem fel, mivel előtte fajt egy kicsit a hónaljam, és ezért kitapogattam. A bőr felette picit piros, és amikor hajladoztam kicsit fájt. Ugyanakkor ebben a periódusban a mandulám kicsit be volt pirosodva es 2 db. fehér folt is volt rajta. Elkezdtem ibuprofen drazsét szedni és 2 nap után a nyirokcsomó már nem fájt, viszont nem tudom, hogy a mérete zsugorodott-e. Ez a folyamat a mandula gyulladásnak tulajdonítható vagy esetleg okom van aggodalomra, hogy esetleg valamilyen daganattal állok szembe? A családban senkinek nem volt semmiféle tipusu daganatos betegsége. Előre is köszönöm a választ. Tisztelettel. Huni

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hónalji nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező! A hónalji nyirokcsomók nem függenek össze a mandulával. Az a csomó, ami felületesen van, felette a bőr piros, nem nyirokcsomó, hanem begyulladt verejtékmirigy szokott lenni. Ha pár napra felfüggeszti a, desodorok, mindenféle kozmetikum használatát, magától megszűnik a gyulladás. Semmi oka aggodalomra. Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Megválaszolva: 2013. január 13.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Jó napot barátnőm honaljaban duzzanat...
Jó napot barátnőm honalj duzzanata eszlelt doktorok nm tudják mi az és ki akarnak szedni egyet mit javasolnak? köszönöm
Rosszindulatú mellrák
Tisztelt Doktornő! Néhány napja már kérdeztem radiológus orvostól itt, mert mammográfiát érintő kérdésem volt. A jelenlegi kérdéseim egy része is lehet, hogy...
Nyirokcsomó duzzanat hónaljban
Négy hónapja találtam egy fájdalmatlan csomót a hónaljamban. Eleinte nem törődtem vele, csak egy hónappal később mentem el először háziorvoshoz. Tíz napig...
Nyirokcsomó
Tisztelt címzett! Az elmúlt napokban a hónaljamban lévő nyirokcsomók fájdalmassá váltak (első nap csak az egyik, majd másnap a másik) és kidudorodtak. Két nap...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Garat/mandula panaszok kellemetlen...
Tisztelt Doktor Úr! Egy vissza-visszatérő problémával küzdök. Enyhe torokkaparás, mandulák pirosodása és vele társuló kellemetlen lehelet (ami néha erősebb...