Hónalji nyirokcsomó duzzanat

Az lenne a kérdésem, hogy a jobb hónaljárokban egy körülbelül 1cm körüli (lehet hogy kisebb, semmiképp nem nagyobb) nyirokcsomót fedeztem fel, mivel előtte fajt egy kicsit a hónaljam, és ezért kitapogattam. A bőr felette picit piros, és amikor hajladoztam kicsit fájt.Ugyanakkor ebben a periódusban a mandulám kicsit be volt pirosodva es 2 db. fehér folt is volt rajta.Elkezdtem ibuprofen drazsét szedni és 2 nap után a nyirokcsomó már nem fájt, viszont nem tudom, hogy a mérete zsugorodott-e.Ez a folyamat a mandula gyulladásnak tulajdonítható vagy esetleg okom van aggodalomra, hogy esetleg valamilyen daganattal állok szembe? A családban senkinek nem volt semmiféle tipusu daganatos betegsége. Előre is köszönöm a választ. Tisztelettel.Huni

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hónalji nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

A hónalji nyirokcsomók nem függenek össze a mandulával. Az a csomó, ami felületesen van, felette a bőr piros, nem nyirokcsomó, hanem begyulladt verejtékmirigy szokott lenni. Ha pár napra felfüggeszti a desodorok, mindenféle kozmetikum használatát, magától megszűnik a gyulladás. Semmi oka aggodalomra.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. január 06., 20:21 ;Megválaszolva: 2013. január 13., 22:23
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Fülgyulladàs stb
Garatmandula hajszálér
Augmentin duo szedheto e clexane kura...
Idült mandulagyulladás, reflux?
Fülnyomás érzés arcüreggyulladás...