Gerincferdülés miatt kisebb jóval az egyik mellem?

Tisztelt doktor úr! 16 éves lány vagyok. Körülbelül 2 hete tudtam meg hogy gerincferdülésem van az iskolaorvos által ő javasolta, hogy menjek el ortopédorvoshoz. Először is a házi orvosomhoz mentem el megnézte és mondta, hogy ez valójában gerincferdülés és, hogy nagyon csúnya. Kértünk időpontot az ortopédorvoshoz pár napja mentem el és ő is megnézte mondta, hogy nagyon csúnya gerincferdülésem van elküldött röntgenre visszamentünk a lelettel és mondta, hogy így megnézve sokkal de sokkal csúnyább a gerincferdülés mint mikor megvizsgált. 20 fokos balra konvex. Fiatalkori idiopathiás gerincferdülés. Ma voltunk méretezni mivel fűzőt kellesz hordanom meg mellette elengedhetetlen lesz a rendszeri gyógytorna. Begipszelték a felsőtestem és mondta az orvos, hogy majd gipszbe fog igazán látszódni, hogy mennyire súlyos a baj. Mondta, hogy az egyik váll fentebb van mint a másik a csipő sincs rendben meg a fenekem is torzióban van, az egyik lapockám nagyobb mint a másik, a jobb meg ki is emelkedik "púpos" kicsit. Lenne egy másik dolog amit én szerintem ezzel a gerincferdüléssel fűznék egybe. 13 éves koromban elkezdett nőni a mellem rá pár hónapra észrevettem, hogy a jobb nagyobb mint a bal. Eleinte azt hittem beindul a bal mell növekedése is. Amint már mondtam 16 éves vagyok (márciusban 17) , és most sokkal rosszabb az egész jóval nagyobb a jobb mint a bal. A bal szinte semmit nem nőtt azóta meg a bal feljebb is van sokkal mint a jobb. Ez miért lehet? Lehet köze ahhoz, hogy 20 fokos "BALRA" konvex idiopathiás gerincferdülésem miatt? Ha igen akkor ha helyre fog állni majd idővel a gerincferdülésem akkor a bal mellem is kifejlődik rendesen? Meg mit lehet ez ellen tenni? Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza mellméret témában

Tisztelt Kérdező!

a kifejezett asszimmetria egyik oka valóban a gerincferdülés. Az emlő mirigyes és kötőszövetes állománynak különbsége nem ítélhető meg vizsgálat nélkül. Most az első lépés a gerinc korrekciója. Ezt követően a másodlagos nemi jellegek fejlődésének befejeztével ítélhető meg, hogy plasztikai sebészeti korrekciós indokolt-e. Addig a gyógytornán kívül nincs egyéb teendője.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. január 09., 19:34; Megválaszolva: 2012. január 11., 15:13
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Görögszéna tabletta
Mellnövelés szempontjából szeretnék görögszéna és lenmagolaj kapszulát szedni, mert úgy hallottam, hogy tudnak segíteni ilyen téren azt viszont...
Okozhat-e problémát ha az egyik mell...
20 éves vagyok. A melleim között 2-3 méret különbség van. Emiatt egyrészt nem tudom önmagamat elfogadni, másrészt nem tudok olyan melltartót venni...
Miért fogy a lányom melle?
Kedves Doktornő/Úr! 23éves lányomnak 2év óta folyamatosan fogy a melle.Testsúlya nem változik.Eddig 80B-s melltartót hordott, most már az A-is...
Mell
Kb. fél éve vettem észre, hogy a ball oldali mellem kissebb a másiknál, régebben egyforma nagyságú volt. Azóta voltam mamografiai vizsgálaton, a...