Miért nem nő az egyik mellem, csak a másik?

Kedves Doktor úr/nő! Azzal a kérdéssel fordultam önhöz, hogy 13 éves korom óta menstruálok és azóta kezdett el nőni a mellem. Már akkor észrevettem, hogy a jobb az nagyobb mint a bal mellem. Utánanéztem és olvastam, hogy az egyik hamarabb kezd nőni és majd pár hónap múlva a másik behozza a növekedést.. Ekkor egy kicsit megnyugodtam. De kis idő elteltével vagyis pontosan több mint 3 éve(16 nemsokára 17 éves leszek) ugyanez van még mindig nálam. Azt nem hiszem hogy öröklött vagyis anyukámnak mindkettő nagy és nem látszik hogy az egyik kissebb..(nagyszülőket meg nem tudom) Na de most sokkal durvább a helyzet.. A bal szinte ugyanolyan mint 13 éves koromban csak a mellbimbóm nőtt meg, a jobb meg nőtt 1 méretet.. Tapintással és szemmel is nagyon durván észrevehető a kettő közötti különbség. Nagyon kétségbe vagyok esve hogy így fog maradni.. Mert már eltelt egy pár év, és olvastam hogy a mell 18-19 éves korunkig nő, és ha több mint 3 év alatt nem nőtt meg a bal akkor 2-3 év alatt hogy fog?! Testmagasságom: 170cm Testsúly: 54 kg.(ha esetleg ez lenne a probléma de kétlem) Nagyon nehéz így a mindennapjaimat élnem.. Azt is megszeretném kérdezni hogy ezt valami gyógyszerrel vagy valami más módon nem lehetne ezen javítani? Meg van rá esély hogy beindul a másik mell növekedése is? Meg mondták nekem egy ilyesmi oldalon hogy menjek el háziorvosomhoz és ő elküld különféle vizsgálatokra.. Milyen vizsgálatokra? és miért? Meg mit tudnának tenni? Válaszát előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a mellméret témában

Tisztelt Kérdező! Az emlő mirigyes állományától függ az emlő mérete. Az asszimetria nem ritka, akár ilyen mértékben is. A probléma oka nem hormonális, így ilyen irányú kivizsgálás nem szükséges. Legyen egy emlőultrahang és ennek eredményével plasztikai sebészeti konzultáció. A megoldást a sebészeti korrekció jelenti. Ez OEP támogatással is lehetséges.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. október 18., 15:06; Megválaszolva: 2011. október 19., 11:46
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Intramammaris nyirokcsomo
Mell jóindulatú daganata
Emlő ciszta leszívása
Emlőrák???
Emlő ciszta
Tisztelt Doktor Úr /Doktornő Olyan kérdésem lenne, hogy már 3éve folyamatosan nyomonkövetés alatt van egy ciszta a bal oldali felső quadrásban....