• Kérem nézze meg a vérnyomásértékeimet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! A vérnyomásommal gondok vannak, amit az alábbiakban közölt mérési eredmények is igazolnak. A 48 mérésből mintának vett legalacsonyabb 8, illetve a legmagasabb 8 eredményét látva elgondoltató, legalább is számomra az, hogyan lehetséges, hogy magas várnyomási adatokat kapok alacsony pulzusszámnál, illetve alacsony vérnyomásnál a pulzus viszonylag magas? Ez így van rendben, vagy rendellenességet jelez? Tájékoztatásul közlöm, a pontosabb válasz megadása érdekében, az általam fontosnak tartott körülményeket. Életkorom 55 év, testsúlyom 110 kg, testmagasságom 180 cm. Intenzíven kerékpároztam 12 évig, igaz csak hobbiszinten, (ami azt jelenti, hogy havi átlagom 800 km volt). Két éve abba kellett hagynom, mert az egyensúlyozási problémáim nagyfokúvá vált. Valószínűsíthető az agy nem megfelelő vérellátása miatt következett ez be. Alacsony 110-78-111 113-74-94 116-79-105 117-81-93 118-85-78 118-86-88 122-72-90 124-90-105 Magas 144-95-63 144-97-65 146-82-77 149-93-74 150-101-64 150-92-72 154-100-70 155-91-67 Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Apa54

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Az alacsony vérnyomás mellett lehet akár reflexesen is magasabb a pulzus, bár ezek nem vészesen alacsony vérnyomásértékek. Mindenesetre ez a néhány kiragadott adat (nem derül ki, a mérések hogyan követték egymást időben, nyugalomban történtek-e) nem ad elég információt, a magasabb vérnyomásértékek miatt vérnyomásnapló vezetése, ABPM (24 órás vérnyomásmérő) felhelyezése lehet indokolt, ezek függvényében további vizsgálatokra (a szív- és érrendszeri rizikó felmérése, valamint az esetleg már meglévő szövődmények felderítése céljából), illetve gyógyszeres kezelésre lehet szükség. A kivizsgálással kapcsolatosan keresse fel háziorvosát.


        Dr. Bene Orsolya
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2010-02-24 15:52:21; Megválaszolva: 2010. február 24., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: