• Tisztelt doktor nő/úr!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt cím! Egy elég furcsa kérdésem lenne.. a probléma 2 hete kezdődött, amikor itthon rosszul éreztem magam és megmértem a vérnyomásom, 135/90 volt, nem értem, hogy miért, de nagyon megijedtem tőle, hogy ez magas, elkezdtem többször mérni, de egyre nagyon pánik fogott el, már a gondolattól is, volt olyan, hogy felment 160/100 ig is a pulzusom akkor 152 volt, kardiológusnal voltam, nala 130/80 volt, pedig ott is nagyon izgultam, megvizsgált, beta blokkolot irt, mert van egy pici billyentyu hiba, és szerinte attól magas a pulzus, de en tudom, hogy a pánik miatt, itthon nyugalomban 50-80 között szokott lenni, azóta is merem a vérnyomásom, pedig megtiltotta az orvos, ha sikerül nyugalmi állapotban mérni akkor 120/80-90 körül van, ha nem akkor 150/90ig is felmegy, nagyon aggódom, szinte egész nap erre gondolok, hogy biztos bele fogok halni, sztrokot kapok stb..:( egyedül nevelem a 7 éves gyermekem, emiatt nagyon nehéz most ez az egész, sajnos 15 éve pánikbeteg vagyok Az elmúlt egy évben rengeteg orvosnál voltam, különböző problémák miatt, így elővettem az elmúlt egy év leleteim, megnéztem a vérnyomás értékeket, talaltam korubelul 8 olyan leletet, amelyiken fel van tüntetve a vérnyomás is, 110-130/70-90 között volt mindig, ön szerint valóban csak a pánik miatt emelkedik meg? Tényleg nem kell vele foglalkozni? Hallgassak az orvosra? Felek, fog felmegy nagyon és ha nem mérem meg, akkor nem tudok róla.. kicsit hipohonder is vagyok, de gondolom ez a levelem alapján kiderült:) kardiológus válaszát szeretném kérni, mivel a psziches háttérrel tisztában vagyok:) Kiegészítésként meg annyit írnék, hogy decemberben is mertem többször és 100-120 között volt, de akkor nem “idegbol” mérem Lehetséges, hogy a front miatt is emelkedik és azt érzem? Mert ilyenkor faj a fejem is, meg az orromnal szememnél, köszönöm válaszát

        Dr. Molnár Dóra válasza a vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező a pánik érzés során felszabaduló hormonok megemelik a pulzust és a vérnyomást, ez újabb ijedtséget generál és még feljebb megy, ahogy tapasztalta is. Javaslom, hogy pszicológussal egyeztessen technikákról, amivel le tud nyugodni, és nem feltétlen kell gyógyszert szedni még emiatt. Ha végképp bizonyosságot szeretne 24 órás vérnyomás monitorozással lehet ellenőrizni a vérnyomást. Teljesen egészséges embernek sem egyforma mindig a vérnyomása, stresszre, fizikai aktivitásra felmehet 140Hgmm fölé. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 26., 18:15; Megválaszolva: 2019. január 30., 21:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: