Szédülés, változatos tünetek, magas vérnyomás

Tisztelt Doktornő! A fél évvel ezelőtti kérdésemhez képest a következőt állapították meg. A Coverex As 5 mg-mal beállt a vérnyomásom kb 125/80-ra és pulzus 70 körül A Betagent 3 hete elhagytam, ezóta kétszer volt olyan rosszullétem amik miatt levert a víz, de ezek ritkulnak és próbálom úgy kezelni, hogy gyorsan elmúlik. Szívultrahang rendben: Mérsékelt septhalis hypertrophia Múlthéten csináltak egy terheléses EKG-t (kezdeti RR 130/80) , ami 125 W-n hagytam abba mert elértem a célértéket a 164HF-t (101%) MAx BP 170/85 volt. (Mx terh 5, 9/125w (218) Mets /W (9perc 5 mp) "célfrekvenciát elérte, panasz nem volt, ST-T eltérés ritmuszavar, vezetési zavar nem volt. Norm tens v.) Semmi panaszom nem volt a terhelés alatt, csak a pihenő fázisban szédültem amikor feküdtem, (ekkor a 13 perces pihenőfázisban nem akart visszamenni a pulzusom 100 alá, többször 110 is volt) megfájdult a fejem illetve levert a víz illetve még utána pár napban is megtörtént ez párszor, ekkor már fejfájás nem volt a pulzusom néha azóta is felmegy 110-re. Olyan lehetséges, hogy a terheléses EKG után valami szívpanaszom lesz, esetleg ritmuszavar, egyéb más szervi bajom legyen, okozhat ez a vizsgálat valami bajt? Köszönettel Robi

Dr. Molnár Dóra válasza terheléses EKG témában

Kedves Kérdező! A szédülés alatt nem ment le a vérnyomása? Vagy nem csökkent hirtelen túl nagyot? Ez magyarázhatná a panaszokat.

Amennyiben a panaszok vissza-visszatérnek, havasolt 24 órás EKG és vérnyomás monitorozás elvégzése. Nyári melegben csökkenhet a gyógyszer szükséglet. Ezt a kezelőorvossal meg kellene konzultálni. Addig is javasolt napi 2-2.5 L koffein- és alkoholmentes folyadék bevitele.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. június 08., 18:42; Megválaszolva: 2018. június 11., 22:44
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Ha javul az értékem abba lehet majd...
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! 30 éves vagyok, normál testsúlyú, keveset mozgok, a munkám stresszes. Kb. egy éve fordul elő nálam olyan tünet...
Vérnyomás érték
Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek...
Magas vérnyomás
Magas pulzus szoptatás alatt
Kedves Doktornő! Lassan hat hónapja hogy született a kisfiam, jelenleg is szoptatok..Terhesség alatt dopegytet és betalocot szedtem, amit persze most is...