Terheléses EKG-én mi történik pontosan?

Tisztelt Doktornő/Doktor! Időközönként rövidebb időkre fura érzések fognak el, gyengeséget, szívverés, itt-ott mellkasi szurkálást érzek. A háziorvos az EKG alapján nem lát semmit, de elküldött kardiológushoz. Ott terheléses EKG-t is kért. Legyen szíves tájékoztasson, hogy a kerékpározás ott milyen erősségű, milyen időtartamú és mi a célpulzusom, amit el kell érnem. Válaszát előre is köszönöm: Zoltán

Dr. Molnár Dóra válasza terheléses EKG témában

Kedves Zoltán! A terheléses EKG szükségességéről nem a háziorvos, hanem a kardiológus dönt az első vizsgálat után. Többféle protokoll létezik, lehet gyaloglás, vagy kerékpározás jellegű a vizsgálat. 2 vagy 3 percenként emelkedik általában a terhelés mértéke. A maximális pulzus 220- életkor, melynek 85%-t el kell érni, ahhoz, hogy érdemben lehessen értékelni a vizsgálatot- az Ön esetében ez percenként 164/perc szívdobbanást jelent. A vizsgálat előtt és közben az asszisztens illetve az orvos mondani fogja a teendőket. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 04., 22:04; Megválaszolva: 2012. november 05., 22:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Magas vérnyomás terhelésre
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Nem rég voltam terheléses EKG vizsgálaton, mivel néha pár nagyobb beütést érzek, illetve sportolás utána forog...
Terheléses EKG csak öt percig tartott...
Tisztelt Bene Orsolya Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy ha a terheléses EKG vizsgálaltot 5 perc után le kellett állítani 230-as vérnyomás...
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés