Magas vérnyomás terhelésre

Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Nem rég voltam terheléses EKG vizsgálaton, mivel néha pár nagyobb beütést érzek, illetve sportolás utána forog velem a világ. Másfél éve még napi szinten futottam ami teljesen abbamaradt, a súlyzós edzések maradtak csak meg, aztán 3 hónapja munkahelyi stresszt követően felmondtam. Azóta állást keresek, kicsit befordultam és java részt az ágyban fekszem laptoppal az ölemben és keresgélek. Súlyzózást fél éve abba hagytam, azóta 1-2 hetente 1-szer kétszer csinálom csak. A vizsgálat egy 108/80-as vérnyomással indult amit 15 perc után 150wattos teljesítmény mellett leállítottak, mivel 242/90 lett 120-as pulzus mellett. A kérdésem az lenne, hogy köszönhető e a terhelés következtében ennyire megugró vérnyomásom annak, hogy fél éve a súlyzókat is letettem pedig azt megelőzően kb 8 évig napi szinten sportoltam illetve, hogy 3 hónapja többnyire félfekvő pozícióban az ágyat döntöm? Elég lenne fokozatosan elkezdeni a mozgást és újra sportolni, vagy az érrendszerem feladtam volna a küzdelmet? Többnyire egészségesen eszem, 186cm mellett 87kg vagyok még kockás hassal, tehát elhízott nem lehetek. Fél éve amikor a sportot is befejeztem akkor rágyújtottam, tudom ez is lehet a kiváltó okok között, de nyugalmi helyzetben teljesen normális a vérnyomásom. Köszönöm válaszát előre is! Gábor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza terheléses EKG témában

Kedves Gábor! Az abbahagyott edzés, és az utóbbi időben lényegében mozgás nélküli élet miatt ugrott fel a vérnyomása a terheléses vizsgálat alatt. Az ismételt edzést csak fokozatosság betartásával lehet elkezdeni. Úgy gondolom, lehet Önnek egy enyhe depressziója is, szükség esetén szakember segítségét is vegye igénybe! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2013. május 25., 15:46; Megválaszolva: 2013. május 28., 17:40
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...