Terheléses EKG csak öt percig tartott ez baj?

Tisztelt Bene Orsolya Doktornő!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha a terheléses EKG vizsgálaltot 5 perc után le kellett állítani 230-as vérnyomás miatt, akkor ezt az 5 percet ki tudják-e értékelni, vagy valamilyen módon meg kell ismételni a terhelést? És mitől tud ilyen magas lenni a vérnyomás, miután szedem rendesen a gyógyszereimet. Nem egyszeri kiugrásról van szó, mert itthoni szobabiciklizéseim alkalmával is 200 körüli értékeket szoktam mérni, és a szívverésem is csak hosszú idő után (1, 5 - 2 óra) áll vissza a normális érétékre. Ezért is fordultam orvoshoz, de a következő időpontom csak 1 hét múlva lesz.

Válaszát köszönöm: Edit

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terheléses EKG témában

Kedves kérdező!

A terhelés így is nyújt némi információt, nevezetesen azt, hogy hatására kóros vérnyomásválasz jelentkezett. A célfrekvencia eléréséhez (koszorúér-szűkület gyanúja, terhelhetőség megállapítása) ismételt vizsgálatra lesz szükség a vérnyomás beállítását követően. Nem írja, a napközbeni/nyugalmi vérnyomások milyenek voltak, milyen gyógyszert szed, mindenesetre előfordulhat, hogy az eddigi terápia nem volt kielégítő. Kezelőorvosa az eredmények alapján biztosan beállítja majd a megfelelő kezelést.Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. július 30., 09:24; Megválaszolva: 2009. július 30., 09:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Magas vérnyomás terhelésre
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr! Nem rég voltam terheléses EKG vizsgálaton, mivel néha pár nagyobb beütést érzek, illetve sportolás utána forog...
Terheléses EKG-én mi történik...
Tisztelt Doktornő/Doktor! Időközönként rövidebb időkre fura érzések fognak el, gyengeséget, szívverés, itt-ott mellkasi szurkálást érzek. A...
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció