Magnerot szedése javasolt kúraszerűen?

Tisztelt Doktornő! 2 évvel ezelőtt voltam terheléses EKG vizsgálaton, ahol semmilyen rendellenességet sem találtak. A doktornő akkor javasolta, hogy szedjek Magnerot tablettát. Én akkor szedtem - a gyógyszerleírás szerint - 1 héten keresztül. Kérdéseim: - Milyen gyakran kellene megismételni a terheléses vizsgálatot? (Nincs mellkasi fájdalmam / légszomjam komolyabb fizikai terhelésre sem.) - Szükséges a "Magnerot-kúrát" évente megismételni? Köszönettel, Tamás

Dr. Molnár Dóra válasza Terheléses EKG témában

Kedves Kérdező! Ha nincs panasz, nem szükséges a terheléses EKG -t ismételni, különösen, hogy a leírás szerint kifejezetten jó a fizikai terhelhetőség. A magnerot kúrát nem szükséges rendszeresen ismételni. Vérvétel során megállapítható, hogy van-e magnézium hiány. Ha lenne, ebben az esetben érdemes szedni. Jelentősebb magnézium hiánynak szoktak tünetei lenni, de ha Ön teljesen panaszmentes, akkor valószínűleg nincs súlyos hiányállapot . Üdvözlettel: Molnár Dóra

Megválaszolva: 2023. május 03.

Kérdések és válaszok: Szívinfarktus

Nagy baj lehet?
Üdvözlöm! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2022 nyarán illetve pár napja bevittek az sbo-ra mellkasi fájdalom miatt. Azt tudni kell, hogy nagyon...
Hirtelen halál
Kedves Dóra, Azt szeretném kérdezni, hogy a "hirtelen halál" alatt a szívhalál-t értjük, ügye. "leggyakrabban bizonyos öröklődő szívbetegségek, a koszorúér...
Infaktus gyanú?
Tisztelt Doktornő! 33 éves férfi vagyok. 2 éve mellkasi fájdalom miatt mentő vitt el az SBO-ra. Ott nem találtak semmit, túlhajszoltság, stressz,...
Szívelégtelenségre utaló jelek
Tisztelt Doktornő, 2019, 2020-ban volt szívkatéterezésem, ahol beépítésre került 1-1 sztent. Magasvérnyomásra szedek Coverx AS 5/1,25 mg 1/nap és Zillt 75mg...
Szívinfarktus
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 28 éves vagyok. Nem nagyon szeretnék feleslegesen és nem a témával kapcsolatban írni, úgyhogy próbálok rövid lenni. 10 évvel ezelőtt...
Szívritmuszavar, infarktus vagy csak az...
Tisztelt Dr. Nő! Pánikbeteg 23 éves nő vagyok. Nagyon sokat szorongok és néha elég furcsa dolgok történnek velem. Mostanában a szívem egyik pillanatról a...