Perifériás vér

Tisztelt Váróczy doktor Úr! Én már kb 1 hónapja irtam Önnek Cutan sejtes T lymphomám volt 5 éve. Most is leirom a 2010 dec-i perifériás vér eredményét és a mostani perifériás vér eredményét. Kérdésem, hogy mit jelent az kb 5x-ös CS4/CD8 túlsúly, mit jelent az hogy enyhe realtiv granulocytosis, mit jelent az, amit korábban irt, hogy immunrendszer állapotát jelzi, cukorbeteg vagyok és nem tartom a diétát sokszor magas a cukom, ezt ezt jelenti? Ez most azt jelenti, hogy aebből kialakulhat rövidesen a Cutan sejtes lyphoma? 2010, dec.lelet Perifériás vér: Áramlási cytometria A perifériás vérben a lymphoid sejtek aránya 23 %, a monocytáké 8 %, a granulocytáké 66%. Az öszes sejt között a T sejt arány 15 %enyhén emlkedett CD4/CD8 setjtaránnyal. Korós fenótipusu sejtek a mérés során nem jelentek meg. Diagnozis: Perifériás vér- közel normál fenotipus megoszlás 2011.jul.19-i lelet Áramlási cytometria A perifériás vérben 20, 4 % a lymphoid kapuba estő sejtek aránya, a lymphocytak között 67 % CD3 pozitiv T sejt kb 5X-ös CD4/CD8 túlsúlyt mutat, CD26 negativ CD4 pozitiv sejtek aránya 6, 4% Diagnozis: A perifériás vér, enyhe relativ granulocytosis, T sejtes lmphoproliferativ megbetegedés éritettsége nem igazolható. Elnézést kérek, hogy ennyit kérdezek. Válaszát előre is köszönom

Dr. Váróczy László PhD válasza limfóma témában

Tisztelt Érdeklődő!

A CD4+/CD8+ sejtek arányát sok minden befolyásolhatja: pl. egy közelmúltban lezajlott fertőzés, gyógyszerek. Az Ön lelete NEM utal arra, hogy a cutan T-sejtes lymphoma 5 év után visszatért, ezt a vérből amúgy is csak abban a kivételes esetben lehetne megállapítani, ha a daganatos sejtek a csontvelőt is megtámadnák (ez igen ritka) . A cukorbetegséghez megint nincs semmi köze.

Kérdés: 2011. augusztus 01., 15:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 21:43
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
ŐSSEJT ÁTÜLTETÉS UTÁN MABTHERÁT...
4 ÉVE KEZDŐDÖTT NÁLAM A NON-HODGKIN LYMPHOMA, AMIBŐL KIGYÓGYULTAM, DE TAVALY SAJNOS VISSZAJÖTT EZ A BETEGSÉG AZ AGYAMBA.EMIATT SAJÁT ŐSSEJT...
lymphoma betegség?
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! 52 éves férfi vagyok, és sajnos nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pajzsmirigy problémáim kiegészültek nyirokcsomó...
Végbélkörnyéki fájdalom és láz
Érdeklődni szeretnék, hogy mire utalhat végbél körüli fájdalmam, ami vizelet és székletürítéskor fokozódik.5 napja jelentkezett és lázam is...
Bizonytalanság
Űdvözlöm: a barátnöm nevében szeretnék kérdezni, rengeteg vizsgálaton van tul, melyek alapján Non-Hodgkin B-nagysejtes diffuz limphomája van. Most...
Limfóma gyanús nyirokcsomók
Több mint egy hónapja 2 nyirokcsomót észlelek a nyakamon. Nos nem tudom mi lehet a kiváltó oka. Az allergia? esetleg valami más áll a háttérben?...