Mellkas CT

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Feleségem 34 hetes terhes, sajnos közben ptx-e volt. Már meggyógyult, de az orvosa azt javasolta, szülés után készítsenek egy mellkas ct-t. A kérdésem az volna, ilyen esetben kap-e kontrasztanyagot, ha kap, az befolyásolja-e a szoptatást és ha igen, mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből? Köszönettel:

Dr. Boros Miklós válasza légmell témában

Tisztelt Kérdező!

A korrekt válaszhoz nem áll rendelkezésre minden információ. Amennyiben első alkalommal volt légmell a CT nem sürgető. A kontrasztanyag mindenképpen szükséges, de önmagában a légmell nem indokolja a vizsgálatot. Szoptatás alatt csak sürgős CT lehet indokolt.

Kérdés: 2011. május 10., 07:13; Megválaszolva: 2011. május 12., 12:18
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légmell után: szabad a testedzés?
Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni a véleményét a spontán légmell (Ptx) utáni testedzésről (leginkább kondizás lenne) . 5 évvel ezelőtt...
Légmell után repülhetek?
Szép jó napot Doktornő! 2007 őszén alakult ki az első komoly légmell nálam, ami során kórházba is kerültem. Sajnos utána a következő években...
légmell kialakulás
Egy éve volt légmellem utána csináltak ct vizsgálatot azt mondták ha nem találnak több "bullát"nem kell műtteni, ha találnak leműtik ezeket, így...
Gastrografin oldat okozhatja-e a...
Tisztelt Szakértő! Férjem Heine – Medin kóros, súlyos COPD-s, otthonában oxigénterápiát kap, inzulinos cukros, kemoterápián átesett...
Légmellem volt
Tvaj télen a munka hejemmen tüdö gyuladást kaptam az közre játszhatott hogy meg kaptam a lég mellet de még mindig nem vagyok jol 4 honapja tortént...