Légmell után repülhetek?

Szép jó napot Doktornő! 2007 őszén alakult ki az első komoly légmell nálam, ami során kórházba is kerültem. Sajnos utána a következő években mindkét oldalon kialakult komoly légmell, aminek az lett a vége, hogy a jobb oldalamat megműtötték 2011-ben. A bal oldalamon nem került sor műtétre, de mióta a jobb oldalam megműtötték, azóta a bal oldalon nem alakult ki légmell. Bár néha beleszúr, vagy nehezebben kapok levegőt a bal oldalamon, de légmell nem alakul ki. Kérdésem a következő lenne. Az egyik barátnőm kint él Angliában, és szeretnék kimenni hozzá. Szeretném kikérni a véleményét hogy repülhetek-e ezekkel a dolgokkal a hátam mögött? A repülés során kialakulhat légmell? 2011 óta elvileg tünetmentes vagyok, de azért félek kicsit, hogy hogy reagálna a repülésre a műtetlen bal oldalam. Mit javasolna? Esetleg menjek el tüdőgyógyászhoz egy mellkas röntgenre? Vagy ha repülök nem lesz semmi bajom? Rendszeresen járok konditerembe is, ahol a mellkasom is nagy nyomásnak van kitéve az edzés során, és szerencsére nem tapasztaltam problémát a műtét óta. Válaszát köszönöm előre is. Krisztián

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza légmell témában

Kedves Krisztián!

Elvileg, nincs különösebb veszélye az utazásnak a légmell kiújulása szempontjából. Mellkasröntgen és légzésfunkció nem tudja kimutatni egy esetlegesen később kialakuló légmell valószínűségét. Nyugodtan utazzon, de ha bármilyen légzési panasza lenne, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. szeptember 20., 15:08; Megválaszolva: 2015. szeptember 20., 19:50
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légmell után: szabad a testedzés?
Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni a véleményét a spontán légmell (Ptx) utáni testedzésről (leginkább kondizás lenne) . 5 évvel ezelőtt...
légmell kialakulás
Egy éve volt légmellem utána csináltak ct vizsgálatot azt mondták ha nem találnak több "bullát"nem kell műtteni, ha találnak leműtik ezeket, így...
Gastrografin oldat okozhatja-e a...
Tisztelt Szakértő! Férjem Heine – Medin kóros, súlyos COPD-s, otthonában oxigénterápiát kap, inzulinos cukros, kemoterápián átesett...
Légmellem volt
Tvaj télen a munka hejemmen tüdö gyuladást kaptam az közre játszhatott hogy meg kaptam a lég mellet de még mindig nem vagyok jol 4 honapja tortént...
Mellkas CT
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Feleségem 34 hetes terhes, sajnos közben ptx-e volt. Már meggyógyult, de az orvosa azt javasolta, szülés után...