Légmell után: szabad a testedzés?

Tisztelt Doktornő! Szeretném kikérni a véleményét a spontán légmell (Ptx) utáni testedzésről (leginkább kondizás lenne) . 5 évvel ezelőtt volt egy spontán Ptx-em, amikor meg is műtötték, és eltávolították az elhalt részt és azóta szerencsére nincs problémám, minden jó. A munkámból kifolyólag néha nehezeket emelek, de ezt nem érzem megterhelőnek. Ezért kérném ki véleményét, hogy bármi hátrányom származhat-e a kondizásból, veszélyesnek tartja-e, ha edzésbe kezdek. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza légmell témában

Kedves Zsolt!

A testedzés, a mellkas izomzat erősítése hasznos a légzés javítása szempontjából. Nyugodtan sportoljon, de fontos, hogy tartson mértéket. Fokozatosan nehezítse az edzési tervet, soha ne kezdje túl megterhelő gyakorlatokkal, és az is lényeges, hogy ne erőltesse túl magát.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. október 16., 18:20; Megválaszolva: 2015. október 25., 22:17
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Légmell után repülhetek?
Szép jó napot Doktornő! 2007 őszén alakult ki az első komoly légmell nálam, ami során kórházba is kerültem. Sajnos utána a következő években...
légmell kialakulás
Egy éve volt légmellem utána csináltak ct vizsgálatot azt mondták ha nem találnak több "bullát"nem kell műtteni, ha találnak leműtik ezeket, így...
Gastrografin oldat okozhatja-e a...
Tisztelt Szakértő! Férjem Heine – Medin kóros, súlyos COPD-s, otthonában oxigénterápiát kap, inzulinos cukros, kemoterápián átesett...
Légmellem volt
Tvaj télen a munka hejemmen tüdö gyuladást kaptam az közre játszhatott hogy meg kaptam a lég mellet de még mindig nem vagyok jol 4 honapja tortént...
Mellkas CT
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Feleségem 34 hetes terhes, sajnos közben ptx-e volt. Már meggyógyult, de az orvosa azt javasolta, szülés után...