• Légmell

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt dr úr/nő!

        2010 február 07-én a 20 éves lányom a munkahelyén rosszul lett, vagyis erős baloldali, szívtájéki fájdalma és bal felkar zsibbadása volt, és légszomj. Elvittük a dunaújvárosi sürgösségi osztályra, ahol 4 és fél óra alatt nem állapítottak meg semmit, kiadták, hogy hazafele vegyünk algoflexet. Másnap (hétfőn) a lányom elvitte a zárójelentést a háziórvosnak, aki belenézett a papírba, és azt mondta, ő nem lát semmit, talán vírus. Pihenjen! Majd a rendelést időelőtt befejezve elviharzott, a dolgára. (temetésre) 11.én visszamentem a lányommal a háziórvoshoz, mert a tünetek nem multak, csak erősödtek a fájdalmak, de ő, még mindíg nem vett észre semmit.15.-én már olyan fájdalmai voltak, hogy alig bírt mozogni. Fájdalmában sírt, ami miatt alig kapott levegőt, ez mégjobban erősítette a fájdalmát. Ismét irány a háziorvos, és most már nyomatékosabban kértem hogy segítsen. Kérdeztem, hogy nem lehet véletlenül légmell? Amire nem tudott egyértelmű választ adni, és beutalt a sürgösségi osztályra. Ahol MÁR észlelték a bajt, és az előzetes vizsgálatok után oxigénpalackkal vitték az intenzív oszt.ra. Ahol másnap leszivták a levegőt, és a 4. nap azaz 24 órás vákumszívás után kiadták. Mondván jobban van 4 nap mulva kontrol, és varratszedés. De! 3nap mulva megint rosszul lett, és megint leszíváson van az intenzív oszt.on. A mai napon csináltak nála egy beavatkozást, púdert fecskendeztek be a csövön keresztül. Nagy fájdalmai vannak még mindíg a lányomnak. Azt mondta a kezelő orvos, ha nem lesz jobban, a FŐVÁROSBA viszik, ahol megműtik, vagyis clippezik. HOGYAN TOVÁBB, MILYEN LEHETŐSÉG VAN MÉG? Nagyon kínos hogy nem tudnak rajta segíteni. TEHETETLENNEK ÉRZEM MAGAM.

        Köszönöm türelmét: Cs. Ági  Dunaújváros

        WEBBeteg szakértő válasza a légmell témában

        Tisztelt Kérdező!

        Tekintettel az életkorára valóban a műtét a legjobb választás. Ekkor meg lehet nézni, hogy honnan került be a pleuralis térbe a levegő és ezt a tüdőrészt eltávolítják. Ez a legbiztosabb módszer hosszútávon és ma már videóval 1 cm-es metszéseken keresztül végzik. Mindenkéépen kérjék a lányuk átszállítását az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Mellkassebészeti Osztályára. Ez a helyes döntés, itt végleges megoldás fog születni.


        Kérdés: 2010-02-26 10:20:43; Megválaszolva: 2010. február 26., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.