Köhögés

kisfiamnak mindig felso leguti betegsege van.a kohogese egy honapig is eltart.voltunk alergia vizsgalaton, ful-orr gegeszeten, mellkas es erc ureg rogenen, torok valadekot vettek tole. minden eredmenye jo lett.rengeteg koptetot, kohoges csillapitot kaptunk mar a kohogese megis minden betegsegnel eltart egy honapig.mit tehetek, hogy meg tudjam az allando kohogesenek okat.melyik az a gyogyszer ami a leghatasosab a hurutos kohogesre.szedet mar acc, mucopront.sinupret. erolin, ambroxol.landzsas utifu, erigon, sinecod gyogyxszert.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza köhögés témában

Kedves Kérdező!

Érdemes lenne még reflux irányában vizsgálatot végeztetni egy gasztroenterológia szakrendelés által. Ez azt jelenti, hogy a gyomor és a nyelőcső közötti szakasz nem zár rendesen és visszajut a gyomorsav a nyelőcsőbe és az a garaton át a légutakba is bekerül így okozva köhögést. A másik dolog ami eszembe jutott, hogy idegentest félrenyelése is okozhat ilyet, pl. étel, játék stb. igen gyakori és pl. ha egy kukoricaszemet félrenyel akkor az röntgen árnyákot nem ad viszont a mellkas átvilágítás segít felderíteni a röntgenárnyékot nem adó idegentesteket is. Az idegentest amikor félrenyelik akkor okoz hirtelen tünetet, majd beékelődik valamelyik hörgőbe és sokáig tünetmentes, de ha pl. úgy mozog a gyerek, hogy az kimozdul a légutakból akkor okoz tünetet illetve idegen jellegénél fogva egy gyulladást generál. Nekem ez a két ötletem van jelenleg illetve még egy: érdemes lenne egy immunológiai vizsgálatot végeztetni.

Váladékoldó sokféle van, attól függ milyen a köhögés illetve milyen panasz okozza a köhögést és hogy mit hallok a tüdő felett. A Prospannal nagyon jó tapasztalatom van a hörgőgörcsöt is sok esetben nagyon szépen oldja. Ha ilyen sokáig köhög a kicsi lehet, hogy egy kis Spiropent vagy Rectodelt is segítene.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2011. február 18., 19:55; Megválaszolva: 2011. február 22., 18:44
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2