mellkasi és hát fájdalom

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Közel egy éve volt egy kisebb megbetegedésem ami hőemelkedésel és léguti problémával járt (köhögés, légcső-, tokorfájás). Pár nap alatt meggyógyultam de a léguti probléma enyhén fennált továbbra is. Próbáltam ACC-vel kezelni de nem sikerült és egyre rosszabb lett. Pár hónapja a mellkasomban is szúró fájdalom alakult ki ami bizonyos mozdulatokkor jelentkezik és fekvő pozícióbban jobban érezhetö, emellett ritkán köhögök ami "mélyről" jön, száraz és nem jár váladékkal. Az utóbbi pár hétben a hátam is elkezdett fájni egy pontban bal oldalt de van hogy nagyobb terjedelemben érzem. A panaszok jelentkezése óta a hajam nagyon hullik, a torkom gyakrabban fáj és a végtagjaim is gyakran fájnak (régebben akkor volt csak ilyen amikor hőemelkedésem vagy lázam volt de most nincs egyik sem) illetve általánosságba véve erőtlen és fáradékny vagyok. A háziorvosomat kerestem a problémával, beutalt egy nagylabor vizsgálatra ami teljesen jónak mondható, majt Xiloxot kaptam mert reumatológiai problémékra gyanakodott. Sajnos a gyógyszerrel nem múltak a panaszok, ezért mellkasröntgenen voltam amin szintén semmi eltérés nem látható. Csináltattam egy szerológiai(antitest) covid tesztet hátha tudomásomon kívül beteg voltam és ennek az utóhatásait érzem, de negatív lett. Eddig azt gondoltam, hogy valamilyen léguti betegségem lehetett ami kezeletlenül maradt és ez okozza az élesen nyilaló mellkasi és hátfájdalmat a de mellkasröntgenen nem látszik probléma. Mostanra teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom hova fordulhatnék ahol kiderül a fájdalmaim oka és ahol meg tunának gyógyítani, illetve nagyon aggódok hogy valamilyen daganatos betegség áll a háttérben. Tanácsot szeretnék Önöktől kérni arról, hogy milyen szakterületre tudok továbbmenni ahol kiderülhet mi okozza a problémámat. Illetve, a leírtak alapján állhat-e valamilyen daganatos betegség (elsősorban tüdőrák) a háttérben? Válaszukat előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza köhögés, végtag fájdalom,gyengeség témában

Kedves Kérdező!

Panaszai és leletei alapján a tüdőrák gyanúja nem merül fel. Lehet egy gyulladás, góc a szervezetében, aminek a kizárására fogászati, fül-orr-gégészeti, nőgyógyászati vizsgálat javasolt. Mozgásszervi tünetei miatt rheumatológiai vizsgálat, esetleges autoimmun betegség irányában történő kivizsgálás is szóbajön. Kérje háziorvosa segítségét ezek megszervezésében.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. február 11., 18:34; Megválaszolva: 2021. február 14., 16:26
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2